fbpx

Защо трябва да държим ключовете от колата в хладилника, увити в алуминиево фолио

auto.blitz.bg

Много нови модели автомобили имат невероятната функция: безжична стартираща система. С тази функция можете да отворите колата си без да поставяте ключ в ключалката и без да натискате бутон. 

В конструкцията са използвани сензори за свързване с ключа на колата, което осигурява отварянето на вратата. Когато седнете, можете да стартирате автомобила само с натискане на бутон. Звучи фантастично. Но гениалните крадци на коли са намерили начин да злоупотребяват с тази функция.

Иновативните ключове за автомобила 

Ключовете за колата, комбинирани със система за стартиране без ключ, работят чрез безжична връзка. Този сигнал въздейства на ключалките, само когато сте в рамките на два метра от колата си. В противен случай просто няма да работи.

 

Но автоапашите, сред които за съжаление, също има много таланти, са намерили начин да счупят този сигнал и да го усилят. А устройствата, които използват, може да бъдат лесно сглобени от части, продавани в интернет.

Усилвател

Крадците използват специален модел на усилвател или „разширител – експандер“ на сигнала.  Това устройство им служи да подобрят сигнала между ключа и колата. За целта вие трябва да сте някъде наблизо, но достатъчно но достатъчно далеч, за да не можете сами да отворите колата.

Пример за това е ситуацията, когато ключовете на колата са някъде във вашия дом, докато колата е паркирана на улицата. Друг сценарий: Вие сте в офиса, а колата ви е на паркинга. 

 

Точно в такива ситуации, похитителите, които са ви проследили, използват устройство за усилване на сигнала между ключа и колата, така че вратите да се отварят лесно, когато не сте наоколо.

Предотвратяване 

Можете да използвате няколко ефикасни и евтини трика, за да блокирате сигнала и да предотвратите кражба. Най-евтиният и лесен начин е да увийте ключовете на колата в парче алуминиево фолио, преди да ги сложите в чантата или в джоба си. Това ще прекъсне сигнала.

Този метод, макар и да не е идеален, ще ви помогне в повечето от случаите, смята специалистката по борба с киберпрестъпността Холли Хюбърт, която до 2017 г. е работила във ФБР.

 

Можете също така да закупите специален метален портфейл, който ще блокира сигнала.

Друг съвет, който можете да опитате, е да поставите ключовете си във фризера, когато сте у дома! Фризерът също ще блокира сигнала. Трябва само да не забравяте, че сте ги поставили там …

Но, ако и след тези мерки, се чувствате некомфортно, може да потърсите майстор, който да блокира функцията стартиране без ключ./auto.blitz.bg

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Пилот накара Ники Кънчев да онемее в „Стани богат“

Кадри: бТВ Станислав Кертиков продължи по емоционален начин блестящата си игра в „Стани богат“ тази вечер. След като се настани отново в стола на богатството, пилотът на самолет успя да докосне сърцето и душата на Ники Кънчев с признанието защо е решил да участва в телевизионната игра по бТВ. „Тук …

Блиц Новини
Луковит пропищя от щъркел, който кълве автомобили

Кадри Нова ТВ Малко комична история за агресивен щъркел разказаха хора от Луковит, но истинска. Те разказват, че животното кълве калници, сваля боята и нищо не може да го прогони от автомобилите. Щъркелът тормози Луковит и след завръщането си в града и поведението му дори ескалира. Часове след приземяването си …

Блиц Новини
Евгени Димитров – Маестрото: Търсим колоритни личности за „Бягство към победата“2

Кадри БТВ „Бягство към победата“ е едно риалити малко позабравено, тъй като минаха доста години от първото такова приключение, организирано и осъществено тогава от екипа на Слави Трифонов. Продуцентът му Евгени Димитров – Маестрото и отговорният редактор Йордан Свеженов споделиха любопитни подробности от подготовката в ефира на БТВ. Няма нито …

error: Content is protected !!