fbpx

Защо богатите рускини раждат в САЩ?

fakti.bg

Всяка година хиляди бременни рускини заминават за САЩ, за да родят децата си на американска земя и така да им осигурят американски паспорт. „Бебешкият туризъм“ обаче скоро може да се обезсмисли – заради Тръмп.

Усмихнати бебета и майки на фона на прекрасни плажове с фин бял пясък. С примамливи снимки като тази руски фирми набират в интернет кандидатки – бременни жени, които биха желали да родят децата си във Флорида. Само че богатите рускини се решават на тази крачка не заради палмите и искрящото слънце. Много по-важен за тях е американския паспорт, който всяко новородено дете в САЩ получава автоматично.

Руският туризъм с цел раждане в САЩ процъфтява от години. Според рекламните клипове на фирмите, всеки ден със самолет към Маями се отправят до около осем бременни рускини. На руския пазар има поне 15 фирми, предлагащи подобна услуга. Антон Ячменьов е представител на една от тях. „Маями Кеър“ разполага с юристи, медици, преводачи, шофьори и други консултанти – общо десет нейни служители се намират в Маями. Самият Ячменьов работи от Москва – там, където се намира и неговата платежоспособно клиентела: мъжете и техните бременни съпруги. „Случва се обаче бременните да идват и с любовниците си – ако е необходимо раждането да остане в тайна от съпрузите им“, разяснява Ячменьов.

Кой може да похарчи 30 000 долара за три месеца?

„Предлагаме много различни видове услуги. Пакетите са индивидуални и се ориентират в зависимост от потребностите и портмонето на клиентите ни“, казва той. Ячменьов твърди, че работи в сферата на „глобалния туризъм“, но подчертава, че все пак става дума основно за бизнес. „А от 2016 година, когато руснаците успяха да преодолеят финансовата криза, бизнесът стана още по-печеливш. Руснаците разполагат с все повече пари“, добавя той.

САЩ: идвам, раждам и изчезвам

С посредничеството на „Маями Кеър“ годишно за Флорида заминават до двеста клиентки, т.е. до двеста бременни жени. Там ги очаква пакет от всеобхватни услуги, предоставени на руски език: транспорт, подслон, медицински и юридически консултации. А след раждането, заедно с новородения американски гражданин, те се завръщат обратно в Русия.

„Услугите ни не са евтини“, признава Ячменьов. „Кой руснак може да си позволи да похарчи 30 000 долара за три месеца?“. Да, кой наистина може да си позволи подобен лукс? „Повече от половината от нашите клиентки са от Москва, останалите са от цяла Русия – но предимно от руския Север – там, където са петрола и златото.“

Повечето от тях летят за Маями – там било най-евтино, а и средата била най-руска. „Когато в Холивуд видите жени с детски колички по улиците, да знаете, че всяка втора от тях е рускиня“, казва Ячменьов. В Маями живеят много руски поп-звезди и техните деца са раждани там. „А това е още един аргумент в полза на това да се доверят именно на нашата фирма“, твърди руският ѝ представител.

Колко русначета са родени в САЩ?

Никой не знае колко точно са децата, родени от руски майки в САЩ. Няма официални статистики за т.нар. „бебешки туризъм“. Американският Център за изследване на имиграцията предполага, че ежегодно в страната се раждат по 36 000 бебета от чуждестранни майки. Тенденцията е възходяща.

„Маями Кеър“ едва ли има повод да се тревожи за бъдещето на своя бизнес. „Тъкмо обратното. През последните 48 часа телефоните ни просто прегряха от обаждания“, казва Ячменьов. „Цялата истерия около плановете на Тръмп да отмени автоматичното получаване на американско гражданство за новородените в САЩ накара и последните колебаещи се кандидатки да се размърдат. Сега всички те ще потеглят към Маями. От допълнителна реклама просто вече няма никаква нужда“, сигурен е Ячменьов.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Hell's kitchen
Шеф Ангелов предложи работа на Гатьо, а Алекс и Бони се захапаха

кадри Нова телевизия Риалити героят Пеньо Гатевски – Гатьо има възможности на готвач, които да му осигурят работа във всеки софийски ресторант. Този комплимент направи шеф Ангелов на „гладиатора” в „Хелс китчън”, като в думите му нямаше и капка ирония. Похвалата дойде след като бившият рейнджър сготви перфектно месо от …

USA news
Horoscope for April 25 Thursday: Do not enter the Internet zodiac

Libra should not go online today. Here is the horoscope of the „Llama“. Aries Not a bad day, largely conducive to the fulfillment of your wishes. Doubts are possible in the morning, but there will be no trace of them before lunch. This is a good time to systematically expand …

Блиц Новини
Наско от Б.Т.Р. разкри голяма драма с Ал Бано в „Капките”

кадри Нова телевизия Моментът, в който знаменития италиански певец Ал Бано излезе да пее със своето копие в „Като две капки вода”, ще се запомни като един от най-силните в този сезон на шоуто. В интервю за сутрешния блок на Нова телевизия обаче Наско от Б.Т.Р. разкри, че дуетът между …

error: Content is protected !!