fbpx

Засекретените китайски пирамиди са два пъти по-високи от Хеопсовата, но не дават на никого да припари до тях

pochivka.blitz.bg

През 1994 г. един австриец по време на своето пътешествие из района в близост до град Сиан, провинция Шанси,  видял шест пирамиди. Той снимал с видеокамерата си, а вече вкъщи, с по-внимателен преглед, видял други гигантски пирамиди в задната част на снимките. Всъщност се оказало, че общия брой на древните съоръжения е 16.

Още в началото на 20-ти век двама търговци от Австралия стигнали до китайската провинция Съчуан. И те открили тези невероятни пирамиди. Потресени от величествения им вид, те започнали да разпитват местните хора за тях.

Те обяснили на търговците, че пирамидите в Китай са там от времето на древен император и са строени преди повече от 5 000 години. Тези владетели, според древните ръкописи, наричали себе си потомци на извънземни същества, които се спуснали от небесата. Именно пришълците от космоса построили гигантските пирамиди в централната част на Китай, смятат местните.

Самите пирамиди се различават по размер. Най-голямата от тях, която е два пъти по-висока от пирамидата на Хеопс в Египет, се извисява на 300 метра. Тя се нарича Великата бяла пирамида. Всяка страна на пирамидата е строго ориентирана към световните посоки и всяка от страните й навремето е имала определен цвят: от север е черна, от южната страна – червена, от западната страна – бяла и от изток – синьо-зелена.

Другите съоръжения имат височина от 25 до 100 метра. Като структура и външен си вид те си приличат с мезоамериканските пирамиди, които се намират в Мексико, Гватемала и други държави от Централна Америка.

Китайските пирамиди, точно както и мексиканските, са гъсто обрасли с растителност: на тях растат храсти и дори дървета. Навярно благодарение на този естествен камуфлаж, те са успели да бъдат толкова време незабелязани.

И до днес китайските власти все още забраняват посещенията и снимките на  древните структури. До този момент не са много европейците, които са успявали да видят тези забележителности, а още по-малко са ги запечатвали на кадър.

Формално, китайските власти твърдят, че тези пирамиди, разположени в централната част на страната, са гробници на древни императори. Но това тълкуване не дава отговор на много въпроси, които възникват, при изучаването на тези паметници.

Изследване на местоположението на китайските пирамиди и тяхната връзка с другите пирамиди на Земята водят учениците до заключението, че пирамидите от различните части от света имат преди всички геометрическо съответствие. И били построени от строители, които много са си приличали като умения и квалифицираност. И функциите им най-вероятно са били сходни.

Струва си да се замислим, например, че от 16-те пирамиди, трите най-големи са построени една до друга, както и египетските. Има и други съвпадения и различни видове изчисления, които карат изследователите да се удивляват и да издигат различни теории.

Мнозина са склонни да вярват, че благодарение на пирамидата древните хора можели да общуват не само помежду си, намирайки се при това на огромно разстояние един от друг. От пирамидата било възможно да са осъществявали връзка с извънземна цивилизация.

Интересно е да се знае, че около тези загадъчни древни забележителности има немалко аномални зони, в които хора са изчезвали, или са се разбивали самолети. Нищо чудно по този начин някой да възприпятства тяхното изучаване.

Китайското правителство дори засади пирамидите с бързорастящи хвойнови храсти – очевидно за да бъдат трудноразличими от спътниците. Маже би така се съхранява някаква древна тайна не само за устройството на нашата планета, но и за други космически обекти.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Ники Кънчев: Жена ми заплаши, че ще ме остави на улицата

Кадри: бТВ Водещият на „Стани богат“ Ники Кънчев започна по необичаен начин телевизионната игра тази вечер. Той определи себе си като мислител и разкри какво му е заръчала неговата половинка. „Жена ми днес ме изпрати с думите: Не се прибирай, ако не дадеш най-после тези 100 000 лева на някой …

USA news
Do not dye Easter eggs this color

Easter is coming – that means it’s time to think about dyeing eggs. Traditionally, the best colors are red, burgundy and orange. Church does not forbid painting one of the main symbols of Easter in other colors, but it is better to avoid using dark shades. What colors are eggs …

Блиц Новини
Симона между Никол и Митко в Хелс китчън

Кадри Нова ТВ Любовната история между Митко и Симона вълнува и останалите обитатели на общежитието на Хелс китчън. Дори шеф Ангелов подпитва на моменти как вървят нещата между тях. Но Никол е най-близката й приятелка и прави опити да я предпази от разочарование, което евентуално Симона ще изпита след края …

error: Content is protected !!