fbpx

Запустяла текстилна фабрика сега е уютен дом

Снимки: Lluis Carbonell

В сърцето на красивия град Барселона, Испания, дизайнерският екип на META Studio наскоро приключи проект, в рамките на който стара текстилна фабрика е трансформирана в уникална и спираща дъха къща.

Когато собствениците се спират на фабриката, тя не представлява нищо повече от празно пространство със солидна структура. Това на пръв поглед нищо е оценено като проект с висок потенциал, пише „Профит“.

Когато основните архитекти, женена двойка, купува текстилната фабрика през 2013 г., тя е била използвана от художник като склад и студио. Сградата имала нужда от основно почистване, но била в отлично състояние.

Разполагала с високи тавани, осигуряващи достатъчно пространство за таван с типична височина и малко таванско помещение. Така решението е взето.

Сградата предлага фантастично пространство. Двойката-архитекти решава да я превърне в студио, а оттам в собствен дом. Това е къща с дълга история, която прави проекта още по-обещаващ.

Фабриката е построена в началото на 20 в. Тя е част от многото текстилни предприятия, които по онова време работят на пълна пара.

След време машините спират работа. Мястото привлича погледа на художници, търсещи творческо пространство.

Макар на пръв поглед първият етаж да е с отворен план, основното при обособяването му е осигуряването на уединеност. Поради това социалната зона е на долния етаж, а личната – на горния. На втория етаж има две спални и баня.

При декора е заложено на естествената палитра. Това е придало на атмосферата уют.

Вярвате или не, таванското помещение не е най-високата точка в тази къща. На покрива е обособена зона за разпускане. Може да се стигне до нея по стълбище.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Михаела успя да направи всички свои врагове в Хелс китчън

Кадри Нова ТВ Провал след провал в червената кухня и непрекъснатите караници на висок тон взеха жертва и това е Кирил, който се превърна в поредния елиминиран готвач. Участникът влезе с висока заявка и впечатляваща биография, но така и не показа какво може. Кирил бе сред основните виновници за провалената …

Блиц Новини
Въпрос за планети провали Радо от Сливница в „Стани богат“

Кадри бТВ Радослав Иванов от Сливница достави удоволствие на зрителите с играта си в „Стани богат“ тази вечер. Радо, който изгражда системи за видеонаблюдение и прави исторически възстановки на ключови битки от българската история, не се затрудни с първите пет въпроса и стигна лесно до първата си сигурна сума от …

Блиц Новини
Скандалният Емрах Стораро се навърта около Натали Трифонова

кадри bTV, Инстаграм/Натали Трифонова Безспорно най-големият скандал в “Денсинг старс” до момента е целувката, която залепи Емрах Стораро на партньорката си Веселина по време на тангото им. Непозволеният интимен контакт би бил причина поп фолк певецът веднага да изхвърчи от шоуто във всяка страна, но явно не и в България. …

error: Content is protected !!