fbpx

Зам.-министърът на МВР обяви как ще си вадим лични карти и променят ли се таксите

Зам.-министърът на МВР Красимир Ципов обяви току що в ефира как ще си вадим лични карти занапред. Той уточни също, че няма да има промяна в таксите при изваждане на документи за самоличност.

Ето какво заяви Ципов в „Здравей, България” по Нова Тв:

”Предвиждаме да създадем два центъра в една сграда в София – един на персонализация, където ще се произвеждат документите, и административен, където ще се връчват.

Таки ще може да подавате заявлението в МВР или Областна дирекция и да го вземате от същото място. Може да подавате заявленията и по електронен път, след като въведете необходимата информация.

Срокът за произвеждане на документи остава 30 дни за обикновена поръчка, 3 дни за бърза и 8 часа за експресна, като предвиждаме експресната да стане от 12 до 24 часа.

Таксите няма да бъдат променяни, задължителни остават биометричните данни, нещо което в Бългаиря свършихме още преди две години.”

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Крисия призна защо три години кариерата ѝ е била на пауза

кадри Нова телевизия Крисия пусна нова песен след 3 години пауза и се появи по Нова телевизия за да каже къде се е губила толкова дълго. Певицата не даде много ясен отговор, но от думите ѝ се разбра, че просто много е внимавала да не сбърка с изборите, които трябва …

Блиц Новини
Всички сме в грешка! Проф. Мурдаров каза истинското значение на думата „нелицеприятен”

кадри БНТ Думата „нелицеприятен”, която се използва доста често от много хора, изобщо не значи това, което те си мислят. Това изненадващо разкритие направи езиковедът и преводач проф. Владко Мурдаров по БНТ. При поредното си гостуване при Георги Любенов беше категоричен, че тази дума изобщо не е синоним на „грозен”. …

Блиц Новини
Доста момичета в „Ерегенът” си имали гаджета отвън, разкри Екатерина

кадри bTV, YouTube/Надкаст Не само една, а няколко кандидатки за сърцето на Алек трябваше да бъдат изгонени от „Ергенът” служебно. Това разкри отпадналата Екатерина. Тя на практика потвърди, че в имението бързо се е разбрало, че Габриела  и Памела са сестри, преди това да беше разкрито официално от продукцията. Екатерина …

error: Content is protected !!