fbpx

Забраняват старите BMW-та и Mercedes-и в Германия

fakti.bg

След опитите за забрана на стари дизелови коли, сега близо 2.1 милиона автомобила, оборудвани с бензинови двигатели покриващи стандартите Евро 1, Евро 2 или такива, които са без емисионни норми са потенциално засегнати от забрана за шофиране по немските пътища.

Заплахата за спиране от движение на тези автомобили най-вероятно ще бъде въведена първо във Франкфурт от февруари 2019 година, като там се очаква в забранените коли да бъдат включени и бензинови коли със стандарт Евро 3.

Информацията е на германското издание Autobild, като в нея се казва още, че ако тези крути мерки бъдат приети, то те ще засегнат най-старите и най-младите водачи на автомобили в Германия, защото именно те управляват подобни автомобили.

Германците съобщават още, че най-много бензинови коли с тези стандарти са от марките Mercedes и BMW. По-конкретно става дума за моделите Mercedes W 124, Mercedes 190, BMW Серия 3 (E36), BMW Серия 3 (E30), BMW Серия 5 (E34) Porsche 964 и VW Golf VR6.

Ако мерките бъдат приети, то се очаква те да бъдат последвани и от други германски градове. Строги екологични норми започват да се въвеждат не само във Франкфурт и в Хесен, а и в още 28 германски града, в това число и Кьолн, Дортмунд и Хановер.

Добре манипулирате читателите си….бравус

И да вземат да си задължът собствениците на талива да ги рециклират защото ще дойдат в България и ще дават поводи на нашите мошенници да налагат нови данъци и глоби.

2 коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Огромен гаф при въпрос за 3000 лева в „Стани богат“

Кадри: бТВ Рентгеновият лаборант Павел Антонов продължи играта си в „Стани богат“, но последния въпрос, който му бе зададен от Ники Кънчев поради много дискусии. За 2000 лева Павел бе попитан: „Коя легенда на Формула 1 създава нискотарифна самолетна компания, докато е действащ пилот“? – Михаел Шумахер, Аертон Сена, Ники …

Блиц Новини
Разкошен дом показа Таня Боева в Черешката на тортата

Кадри Нова ТВ Новият сезон на готварското шоу „Черешката на тортата“ стартира с поп фолк изпълнителката, ослепителната Таня Боева. Шеф Манчев смени Виктор Ангелов на екран и сега ще гледаме как неговите избранници се справят в кухнята, а също и като домакини. Боева посрещна своите гости в уютния си дом …

Блиц Новини
Едва 3000 души получиха еднократна помощ

Малко е известно сред българското население, че съпругът, съпругата или децата на починал осигурен имат право на еднократна помощ, отпускана от държавата. „Право на еднократна помощ при смърт на осигуреното лице, съгласно Кодекса за социално осигуряване (КСО), имат неговите: съпруг (съпруга); деца; родители. Децата на починалото лице имат право на …

error: Content is protected !!