fbpx

Жълто лондонско такси е новата атракция в Русе

 

Собственикът му го ползва като личен автомобил, тъй като си го е купил за забавление, разказва Русе Медиа. Колата е уникална и с историята си, тъй като е с ляв волан и от нея са произведени само три бройки.

Ангел Райков живее от години в Лондон. Наскоро решава, че иска да пренесе част от атмосферата на английската столица в Русе. И си купува жълто лондонско такси, което е оригинално не само с цвета си, но и с различния за Англия ляв волан.


Това се оказа някаква специална поръчка за Холандия, решили са да ги правят електрически – това беше историята, която ми казаха, като го купувах. Но явно са се отказали, защото струва много пари. Произведени са само три бройки и трите са върнати в Англия. Колата е 2015 г., но от 2007 г. производството на тези таксита се мести в Шанхай в Китай, защото те много харесват традиционни неща, а и производството е много по-евтино, отколкото в Англия. И де факто това такси е произведено в Китай“, разказва Ангел.

Нестандартният автомобил създава много настроение по улиците на Русе.

Аз много се забавлявам, хората се забавляват, където и да мина, хората са усмихнати, харесват го, надявам се да остане тук за дълго в Русе. Защото моето сърце е все пак в България, не в Англия“, споделя собственикът.

Той е категоричен, че никога няма да го ползва като такси, макар че често хората се бъркат заради цвета и табелката на английски най-отгоре. „Не го ползвам за такси, само за удоволствие. Разхождам си детето, жената, приятели. То няма да бъде такси, защото не си заслужава. Все пак е нещо много оригинално и не смятам, че трябва да качваме всякакви хора“, казва гордият притежател на автомобила.

Ангел съжалява единствено, че не може да кара по-често любимата си кола, тъй като идва у дома само два пъти в годината.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Жокери провалиха играчи в „Стани богат“

Кадри: бТВ Двама участници в „Стани богат“ тази вечер нямаха късмет с жокерите си и след като те не успяха да им помогнат, си тръгнаха със скромните суми от по 500 лева. Първи в Стола на богатството седна бившият национал по водна топка Петър Ценов от Варна, който игра уверено …

Блиц Новини
Георги Христов: Българските телевизии не обичат да купуват изкуство

Кадри БНТ Дълбоко откровен в интервютата си е Георги Христов, затова и няма много такива по нашите телевизии. Рядко журналист ще се опита да направи такова и последното е пред Георги Любенов по БНТ. Нищо в моята кариера не е дошло даром, нищо не съм получил наготово, за всичко съм …

Блиц Новини
Съдбата на Милена от „Ергенът“ развълнува мнозина

Кадри БТВ Може би най-харесваната дама от всички участнички в този сезон на „Ергенът“ Милена, разказа откровено за преживяванията си по време на престоя в имението на любовта. Ти си необикновена жена, каза й Алекс на сбогуване. Това, което ти се случи тук е голям трамплин. Намери начин да потърсиш …

error: Content is protected !!