fbpx

Журналистът Иван Бакалов видя часовника на министър Горанов и се сети: Такива бяха барманите през соца

Няколко издания коментираха, че финансовият министър Владислав Горанов е забелязан да носи изключително скъп швейцарски часовник, който струва (с намаление) около 15 хил. долара. Първоначално темата беше подхваната „Афера.бг“, след което изданието беше обвинено, че разпространява фалшиви новини. След това обаче статия по темата се появи и в e-vestnik.bg, в която има повече от десет снимки на българския финансов министър със скъпия аксесоар

По този повод журналистът Иван Бакалов коментира демонстрирания стандарт на живот от Владислав Горанов с този на барманите, пиколата и другите работещи в туризма по времето на социализма. Както помни по-старото поколение, някои от тях ставаха много богати заради щедрите бакшиши и незаконната по онова време обмяна на валута. Ето какво написа Бакалов във Фейсбук:

Навремето при соца имаше няколко много доходни професии, в които влизаш с връзки. За барман имаше виц, че се търсят връзки с политбюро да те назначат.
По-малко забелязана беше професиата пиколо. По 50-100 лева на ден от бакшиши в престижен хотел, понякога и повече. За онова време със средна заплата 300 лева беше направо да удариш кьоравото.
И, ето истинска история – пиколо в хотел „Витоша Ню Отани“, т. нар. японски хотел, по проект на Кишо Курокава (по-късно станал „Зокграфски-Кемпински“, после „Маринела“), работи там по време на соца през 80-те, посреща гостите и един добре изглеждащ годсподин му дал добър бакшиш и малко по-късно го помолил да му покаже подходящ бар в хотела. Пиколото го води, посочва вратата и се връща на мястото си във фоайето.
След половин час гостът на хотела идва при пиколото и доверително казва – „Препоръчайте ми друг хотел, в този не се чувствам сигурен, барманът на бара има по-скъп часовник „Ролекс“ от моя“.
Тази история се сетих покрай часовника на министър Горанов.

 

А сега ли се сетихте за Горанчо. В началото когато го избрахте не го помирисахте. Евала на водещия за Оскатите, веднага си подаде отвода .

Човешката злоба няма граници ! Ако не министърът, то кой ще носи подобен часовник?! Отива му на поста и социалния статус.

Aми като не плаща наеми, как няма да носи скъпи часовници!? А и сигурно има екстра – предупреждава за земересение!

Вие май забравихте какви часовници носят апологетите на социалистическата идея другарите Станишев и Първанов.А пушката на ловеца Първанов-45000лв.
И аз искам,но явно ще си умра с мерака.

4 коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Мила Михова вдигна скандал на Криси от „Ергенът” на живо по БТВ

кадри bTV Оперната певица Мила Михова надскочи ролята си на коментатор на любовното риалити „Ергенът” и буквално се скара на една от отпадналите участнички. Това беше Криси Горджъс, която в последните епизоди беше особено заядлива, най-вече към една от останалите „ергенки” – Екатерина. Михова реши да използва студиото на bTV, …

Блиц Новини
Снаха спря играта на свекърва си в „Стани богат“

Кадри: бТВ Ваня Балтакова, която дълги години е работила в библиотеката на Софийски университет, а сега е пенсионер, се представи на високо ниво в „Стани богат“ и спечели 5000 лева. За 1000 лева тя бе попитана: „С проектирането на какви обекти се занимава основно ландшафтната архитектура“?“ – Паркове и градини, …

Блиц Новини
Киара след изгонването: Губила съм си времето в „Ергенът”

кадри bTV Поредната отпаднала от „Ергенът” хубавица заяви, че след като е изгледала предаването, си е дала сметка, че си е изгубила времето да преследва Алек. Киара Маджарова осъзнала това след като чула коментар от главния герой в шоуто, че не е негов тип човек, въпреки че го привлича по …

error: Content is protected !!