fbpx

Жена получи сметка от 1163 лева за ток за 40 кв. м. жилище (видео)

Кадър Нова тв

Над 1000 лв. сметка за ток – такава фактура получи жител на плевенското село Върбица, обитаващ едва 40 кв./м площ. Огромната сметка идва след ремонт на електромера.

„Лятото плащахме около 80 лв. Ноември месец платихме 130 лв., а декември – 426 лв. Разбрахме, че нямаме нощна тарифа, понеже сме с трифазен ток. Ходих в ЧЕЗ и го узаконих. Очаквах, че повече няма да имаме подобни проблеми”, разказа в ефира на „Здравей, България” Весислава Хотова. Тя допълни, че веднага след като е получила новата фактура от 1136 лв., е отишла до ЧЕЗ, за да провери какво точно се случва. По думите й от там й обяснили, че е нормално през зимния период да имат по-големи сметки. От компанията заявяват още, че жената трябва да подаде съответните документи, за да може електромерът да бъде проверен от специалист.

„Пуснах заявление и ми казаха, че до 7 работни дни ще дойдат и ще проверят дали е станала някаква грешка. Ако те кажат, че всичко е наред, мога да изисквам проверка от друга лаборатория”, допълни Весислава Хотова.

От енергийната компания заявиха, че ще възстановят парите на жената, ако се установи, че електромерът не отчита правилно. Те са категорични обаче, че отчитането се следи от GPS система и се прави снимков материал на електромерите, които са извън къщите. Предсои проверка по случая. „Никога не сме плащали такива сметки. Живели сме преди в къща без изолация и пак никога сумата не е била такава“, казва тя.

„Дори не сме ползвали бойлер и пералня. Това е невъзможно. Имам предположение, че някой може да се е свързал с електромера ни“, заяви Хотова.

„През 30-те дни, през които тече разследване, не може да ми спрат електричеството“, добави Хотова.

Крали са и ще продължават
Защото някой им го позвошява
Ате са. 240………

Много високи сметки ! Господ да ги съди и наши и чужди ! Сметките са брутални и за пенсионери и за млади на минимална заплата , а точно тези групи от хора са най-много над 60% , осъдени от ,,управляващите,, на глад и мизерия ! ОСТАВКА !

2 коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
„Бягство към победата“ 2 очаква нови приключенци

Кадри „Шоуто на Слави“ архив Едно позабравено шоу от далечната вече 2009 година стартира отново в ефира на БТВ. Тогава то бе част от „Шоуто на Слави“, сега също се продуцира от Евгени Димитров. Кастингът е вече отворен и желаещите да се впуснат в приключението могат да се запишат за …

Блиц Новини
Михаела успя да направи всички свои врагове в Хелс китчън

Кадри Нова ТВ Провал след провал в червената кухня и непрекъснатите караници на висок тон взеха жертва и това е Кирил, който се превърна в поредния елиминиран готвач. Участникът влезе с висока заявка и впечатляваща биография, но така и не показа какво може. Кирил бе сред основните виновници за провалената …

Блиц Новини
Въпрос за планети провали Радо от Сливница в „Стани богат“

Кадри бТВ Радослав Иванов от Сливница достави удоволствие на зрителите с играта си в „Стани богат“ тази вечер. Радо, който изгражда системи за видеонаблюдение и прави исторически възстановки на ключови битки от българската история, не се затрудни с първите пет въпроса и стигна лесно до първата си сигурна сума от …

error: Content is protected !!