fbpx

Ех, Европа: Германци почнаха да купуват коли на старо от България, радват се на бургаски джип

автор: Георги РУСЧЕВ, Флагман.бг

Когато куче ухапе човек, това не е новина. Новина е, когато човек ухапе куче, гласи един от основните принципи в журналистиката.

Години наред бедните българи купуват коли на старо от богатите германци. И това не е новина. Но ето, че нещата се променят – германци започнаха да идват в България, за да търсят коли на старо.

Преди 2 дни германецът Хейко Хаузнер от  Рекълвиц, Германия, стана горд собственик на джип “Мицубиши Паджеро”, с българска регистрация, каран досега от бургазлия. Хаузнер има регистрирана фирма във Варна, но основната му дейност е в Германия, където е арендатор на ловни полета. Паджерото му трябвало, за да го дава под наем на свои клиенти ловци.

Но не купил джип от Германия, а започнал да рови из българските сайтове и така попаднал на изгодната оферта.

За пръв път ми се случва – пускам обява за старата си кола и намирам купувач от Германия, разказва пред Флагман собственикът, пожелал анонимност.

Ако Ангела Меркел остане още няколко години на власт, германците ще започнат да ни изкупуват и старите дрехи, а може и до магазините “Всичко по 1 лев” да опрат, шегуват се нашенци. Меркел прие в Германия около 2 милиона имигранти от Близкия Изток и Северна Африка. В момента над 70% от тях не работят и смучат социални помощи, като парите се смъкват от гърба на работещите германци, а не от заплатата на канцлера им. По данни на „Алтернатива за Германия“, в момента коренното население е подложено на такива жестоки данъци, че от януари до края на август работи за държавата, а само 4 месеца в годината – за себе си.

Във вторник щастливият Хаузнер регистрирал новата си придобивка във Варна, където е седалището на българската му фирма и отпрашил за Германия.

Pulni glyposti 😬
Nie jiveem v Germania, za kakvi danutzi Stava na vupros 😬
Lydi li ste.
Da moje niakogo da kypi kola ot Bulgaria ako e s hiliadi po evtina ot Germania
Znaete li kolko stryva tyk za da izvadite Nemski Talon ako Kolata e vnos
Stava samo ako niakoi ima put kum Bulgaria i obratno v protiven slychai si na zagyba
Boje a za danutzite ne MI se govori
Ne lujete horata

Факт, германец купил колата в България, ще я кара в Германия. Факт, регистирал я в Булгария ще си я кара в Германия. Факт, Меркел вкара няколко милиона имигранти включително и български цигани. Факт, повечето не работят, не знаят езика и живеят на гърба на социалната им система подхранвана от данъците на тези които работят. Факт, Германия не е това което беше преди 30 г. !

I AZ BQH V GERMANIQ…KOLKOTO POVE4E VREME SI 6OFIOR V GERMANIQ TOLKOVA PO MALKO PLA6TA6 VIE PLA6TATE MNOGO ZATOVA REVETE…

3 коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Луковит пропищя от щъркел, който кълве автомобили

Кадри Нова ТВ Малко комична история за агресивен щъркел разказаха хора от Луковит, но истинска. Те разказват, че животното кълве калници, сваля боята и нищо не може да го прогони от автомобилите. Щъркелът тормози Луковит и след завръщането си в града и поведението му дори ескалира. Часове след приземяването си …

Блиц Новини
Евгени Димитров – Маестрото: Търсим колоритни личности за „Бягство към победата“2

Кадри БТВ „Бягство към победата“ е едно риалити малко позабравено, тъй като минаха доста години от първото такова приключение, организирано и осъществено тогава от екипа на Слави Трифонов. Продуцентът му Евгени Димитров – Маестрото и отговорният редактор Йордан Свеженов споделиха любопитни подробности от подготовката в ефира на БТВ. Няма нито …

Блиц Новини
Проф. Рачев: Хората тръгнаха по любимите ми камизолки заради температурите

Кадри БТВ Няколко дни с високи температури напомниха, че лятото не е далеч, но циклон ни върна в реалността като понижи температурите, дори и под обичайните за това време на годината. Динамично и хладно време, паднаха хубави валежи точно където трябва. Вече не се притесняваме за туризма по черноморието. Как …

error: Content is protected !!