fbpx

Ето кой българин купи имението на Джоди Фостър за 34 млн. долара

Бизнесмен от карловското село Дъбене е най-вероятният купувач на тузарското имение на Джоди Фостър на стойност 34 милиона долара в Бевърли Хилс.

Ако няма 100-процентово съвпадение на имената с друг човек, в публикацията на списание „Варайъти“ най-вероятно става въпрос за един от най-големите оръжейни търговци у нас Христо Йорданов Христов. На името му излизат пет действащи фирми, още четири пък са заличени. „Сейдж технолоджис“ ООД е регистрирана в София, но се оказва, че има подразделение и в Пловдив. Това става ясно от обяви за работа, пуснати в голяма онлайн търсачка, пише „Марица“.

Търсят се конструктор по електроника, машинен оператор на CNC струг, счетоводител, специалист логистика. Предметът на дейност на дружеството е изработка на машинни елементи, агрегати, електронни устройства и др., сочи справка в Търговския регистър. Военна продукция тук не е спомената. „Сейдж консултантс“ обаче е точно с такава специализация. Любопитен детайл е, че наред с търговията с боеприпаси и стоки и техника с възможна двойна употреба, в профила на фирмата е записано и покупко-продажба на недвижимо имущество и строителство.

Името на „Сейдж консултантс“ влезе в новините през 2012 година, когато станаха взривовете на Петолъчката в базата на „Берета“. Тогава бяха унищожени боеприпаси за десетки милиони. Една от фирмите, които ползва складовете на фаталното място“, е именно „Сейдж консултантс“ на Христо Христов и съдружника му Генчо Христов. Фирмата заведе търговско дело за 30 милиона лева заради унищожената продукция.

Малко преди това, през 2011 година, се случи друг инцидент. От влакова композиция в Румъния изчезват 64 стари взривателя, собственост на фирмата на Христов. Пътували са в посока Сопот, където вероятно са щели да бъдат преработвани. По-късно румънците откриват повечето от взривателите.

Името на Христо Христов се чу и по време на опитите за приватизация на ВМЗ – Сопот. Предприемачът се яви с още трима кандидати, но отпадна, защото не отговаряше на предварително зададените условия.

Обикновените хора в Карловско свързват името на предприемача с нещо съвсем друго – подкрепата на танцов ансамбъл „Българе“, разказват местните.

Цар на войната

Според медийни публикации от 2011 г. „Сейдж консултантс“ АД е една от четирите фирми в България, които успяват да печелят най-много от търговия с оръжие и дори са печелили приза “Цар на войната” в своеобразно състезание в бранша. Името е заето от едноименната екшън драма Lord of War, 2005 г. на новозеландския сценарист и режисьор Андрю Никъл със звездата Никълъс Кейдж в главната роля на търговеца на оръжие Юри Орлов, чието кредо е: Навсякъде, където има воля, има и оръжия.

Радвам се на успели хора,предприечиви и меценати на Бълг. изкуство!Стига злоба и завист. КОЙТО МОЖЕ ,МОЖЕ…

Търговията с оръжие винаги е печеливша. Носиш си и рисковете. Ами да се радва на къщата си човекът. Поне от нашите доходи не е крал.

Не го знам на каква възраст е този биьнесмен , но сто живота да живее и фа развива бизнес по честен път не може да спечели тези пари за да купи това имение !

3 коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Шеф Кустев за скандала със Сашо Кадиев: Преди да ме ядоса, да пита майка си!

кадри bTV От няколко дни зрителите на bTV очакват с интерес новия епизод на „Аз обичам България”. Основният им мотив е да видят ще яде ли Сашо Кадиев бой от шеф Кустев. От кадрите в аноннса за играта се вижда, че актьорът и звездата на „Мастършеф” не просто се карат, …

Блиц Новини
Мила Михова вдигна скандал на Криси от „Ергенът” на живо по БТВ

кадри bTV Оперната певица Мила Михова надскочи ролята си на коментатор на любовното риалити „Ергенът” и буквално се скара на една от отпадналите участнички. Това беше Криси Горджъс, която в последните епизоди беше особено заядлива, най-вече към една от останалите „ергенки” – Екатерина. Михова реши да използва студиото на bTV, …

Блиц Новини
Снаха спря играта на свекърва си в „Стани богат“

Кадри: бТВ Ваня Балтакова, която дълги години е работила в библиотеката на Софийски университет, а сега е пенсионер, се представи на високо ниво в „Стани богат“ и спечели 5000 лева. За 1000 лева тя бе попитана: „С проектирането на какви обекти се занимава основно ландшафтната архитектура“?“ – Паркове и градини, …

error: Content is protected !!