fbpx

Ето как да се спасим от горещините и без климатик!

Когато дойде лятото, идва и непоносимата топлина, която често пъти носи дискомфорт. Това води до ужасно „мятане” през нощта в леглото и изпотяване.

Леглото, в което спим, може да ни убие без дори да подозираме!

Как да решим този проблем?

 

Има някои страхотни трикове, които ще ви помогнат да се охладите и да се чувствате комфортно в горещините.

Разбира се, най-доброто решение е да си купите климатик, но не всеки има пари за него.

Затова сега ще ви предложим 17 страхотни трикчета, благодарение на които няма да се морите от жега и ще имате прохладни дни и нощи при това без да се налага да купувате климатик.

И така, ето ги и тях:

1. Памучни чаршафи
Стойте далеч от сатени и копринени чаршафи и насочете предпочитанията си към по-хладнотое спално бельо и памучните чаршафи. Леко бельо от леки тъкани (например, египетски памук) е дишащо, така че е най-добре да спите с него през лятото. Египтяните имали особен начин на живот. Те дори имали свой собствен начин, благодарение на който се охладявали в жегите. Цаката е да охладите чаршафите си в студена вода.

 

2. Живот във фризера
Може да дори да сложите чаршафите във фризера за няколко часа, преди да си легнете в тях. Не, ние не сме луди, просто се уверете, че сте ги сложили в нещо като пластмасова торба, ако не искате вашите чаршафи да миришат на пица и сладолед. Номерът няма да работи цяла нощ, но ще ви даде почивка, за да заспите.

3. Не гответе печено
И всяка пържена храна. Лятото не е време за печене и пържене. По-добре да си направите салата или лека супа.

4. Затваряне на завесите
Затваряйте завесите през деня, когато слънчевите лъчи са най-активни и загряват всичко наоколо. Стаята ви веднага ще се охлади.

5. Вземете хладен душ
Студената вода ще ви помогне бързо да се освежите и да се чувствате добре.

 

6. Сложете мокър плат
Да, четете това правилно. Прикрепете мокър плат или чаршаф пред отворения прозорец. Това ще помогне за намаляване на температурата в стаята.

 

7. „Не“ на електронни устройства
Изключете телефона и другите приспособления и не ги зареждайте, докато спите. Всички те излъчват топлина и през нощта не ви трябват.

8. Използвайте градината си
Ако засадите дървета и храсти около къщата, те ще ви осигурят необходимата сянка и прохлада. Лозите също вършат чудесна работа. Разбира се, дърветата трябва да имат време да израстат, но след няколко години ще ни благодарите за този съвет.

9. Боядисвайте къщата бяла
Ако живеете в собствен дом, то боядисайте го отвън с бяла боя. Белият нюанс отразява светлината, като по този начин охлажда къщата.

10. „Не” на светлина
Това също има смисъл. Лампите – дори ако са екологично чисти – генерират топлина, затова ги изключвайте, ако не са необходими. Във всеки случай слънцето свети по-дълго през лятото, така че изключването на светлината не само спестява енергия, но и намалява излишната топлина.

11. Използвайте зърна
Възглавници от елда не абсорбират топлината като памука, така че закупуването на една от тях е добра инвестиция за лятото.

12. Вземи подгряваща подложка
Купете си отоплителна подложка. Докато сме свикнали да я пълним с гореща вода през зимата, за да е топло, през лятото го поставяме във фризера, за да получим перфектната чанта за лед и да се охладим.

13. Настоите правилно вентилатора
Вентилаторът е добър при умерени температури, но когато навън е непоносимо горещо от него сякаш няма смисъл. Ако го насочите навън, леко към прозорците, то ще изтласка горещия въздух. В случай, че имате вентилатор на тавана, настроите го да духа (върти) обратно на часовниковата стрелка.

14. Вентилатор за лед
Вземете кутия, напълнете я с лед и поставете пред вентилатора. Когато ледът започне да се топи, бризът на вентилатора ще повиши хладния въздух, излизащ от повърхността на леда, създавайки приятна атмосфера.

 

15. Спи без дрехи
Ето един икономичен съвет: забравете за пижамата си и спете голи. Това всъщност влияе на качеството на съня, защото без досадни дрехи тялото ви може да регулира телесната температура само. Тялото прегрява в съня си заради дрехите.

 

16. Колко ниско може да отидеш
Горещият въздух се издига, така че да спите в стая на първия етаж означава, че ще се почувствате по-хладно през нощта. Ако сте в едноетажна къща, можете да преместите чаршафите си на пода, за да улесните живота си.

Леглото, в което спим, може да ни убие без дори да подозираме!

 

17. Изолация
И отново блестящ трик, ако нямате климатик. Топлоизолацията на дома върши работа не само през зимата с цел да пази топлината вътре, но и през лятото като не позволява на хладкия въздух да излиза до дома, а горещия да влиза вътре. / jenata.blitz.bg

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Валерия от „Ергенът“ отново се изкара жертва пред Алек

Кадри БТВ Историите на студентката Валерия край нямат. Опитите й да прелъсти най-желания мъж в страната в момента нямат граници. Във вечерта на коктейлите тя сподели на Алек нещо много съкровено за себе си, от което той беше силно изненадан или поне това показа. Последният ми приятел беше пиян, той …

Блиц Новини
„Бягство към победата“ 2 очаква нови приключенци

Кадри „Шоуто на Слави“ архив Едно позабравено шоу от далечната вече 2009 година стартира отново в ефира на БТВ. Тогава то бе част от „Шоуто на Слави“, сега също се продуцира от Евгени Димитров. Кастингът е вече отворен и желаещите да се впуснат в приключението могат да се запишат за …

Блиц Новини
Михаела успя да направи всички свои врагове в Хелс китчън

Кадри Нова ТВ Провал след провал в червената кухня и непрекъснатите караници на висок тон взеха жертва и това е Кирил, който се превърна в поредния елиминиран готвач. Участникът влезе с висока заявка и впечатляваща биография, но така и не показа какво може. Кирил бе сред основните виновници за провалената …

error: Content is protected !!