fbpx

Ето как да гледате на живо кацането на апарата InSight на Марс

www.obekti.bg

Източник: NASA

На 26 ноември InSight ще приключи 7-месечното си космическо пътешествие и ще започне своята научна работа, която ще продължи най-малко 2 години. Апаратът разполага с множество сложни инструменти, които ще позволят извършването на разнообразни експерименти на повърхността на Марс. Учените планират да вземат проби от няколко предварително избрани местности в желанието си да разберат повече за начина, по който се е формирала планетата.

 

Ако всичко върви по план, на 26 ноември NASA ще приземи спускаемия модул на Марс. Искате да наблюдавате събитието на живо? Няма проблеми – можете да го направите чрез NASA TV (вижте видеото по-долу).

Първото от няколкото предвидени предавания ще започне още днес – на 21 ноември – от 20:00 ч българско време. То ще ни разкаже повече за инженерните характеристики на апарата. Второто (час по-късно) ще бъде посветено на научните цели и инструменти на InSight.

Официалната пресконференция преди приземяването ще бъде излъчена на 25 ноември от 20:00 ч българско време, а на 26 ноември кацането ще започне в 21:00 ч българско време и ще продължи час и половина.


Източник: NASA

Не трябва да забравяме обаче, че заради проблемите на междупланетната комуникация NASA няма да знае на мига дали кацането е било успешно. Можем да очакваме официална пресконференция по въпроса на 27 ноември не по-рано от 01:00 ч българско време.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Киара след изгонването: Губила съм си времето в „Ергенът”

кадри bTV Поредната отпаднала от „Ергенът” хубавица заяви, че след като е изгледала предаването, си е дала сметка, че си е изгубила времето да преследва Алек. Киара Маджарова осъзнала това след като чула коментар от главния герой в шоуто, че не е негов тип човек, въпреки че го привлича по …

Hell's kitchen
Кой ще смени шеф Ангелов в „Хелс китчън”? Всички тръпнат в очакване

кадри Нова телевизия Кой ще води Кухнята на Ада, след като шеф Виктор Ангелов хвърли куртката? Въпросът вълнува всички фенове на шоуто, които видяха драматичния изход на водещия в сряда вечер. Шеф Ангелов се отказа да се занимава повече с кандидатите за наградата от 100 000 лева, след като те …

Hell's kitchen
Шеф Ангелов предложи работа на Гатьо, а Алекс и Бони се захапаха

кадри Нова телевизия Риалити героят Пеньо Гатевски – Гатьо има възможности на готвач, които да му осигурят работа във всеки софийски ресторант. Този комплимент направи шеф Ангелов на „гладиатора” в „Хелс китчън”, като в думите му нямаше и капка ирония. Похвалата дойде след като бившият рейнджър сготви перфектно месо от …

error: Content is protected !!