fbpx

Ето как Атанас отслабна със 70 кг за две години

„Виж болестта си от дъното на чинията”, казват китайците. Софиянецът Атанас Узунов го знае най-добре, от личен опит.

Преди две години той тежи близо 140 кг и има сериозни здравословни проблеми. Днес е със 70 кг по-лек. Отслабва, без да спортува активно, като се храни обилно. Ключът е в менюто от храни, богати на естествени мазнини, разказва Бтв.

Историята му е много популярна в социалните мрежи, но всеки носи отговорност за себе си и трябва сам да реши дали да следва подобен режим. Консултацията с лекар винаги е от полза.

В студиото на „Тази събота” Атанас разказва, че заради високото тегло е имал редица здравословни проблеми – високо кръвно налягане, бил е в преддиабетно и прединфарктно състояние и е приемал много лекарства.

Тогава решава да потърси помощ от специалисти в сферата на здравословното хранене и започва да чете много по въпроса.

Избира режим с храни, богати на естествени мазнини – месо, масло, както и плодове и зеленчуци, но изключва напълно преработени захари и богатите на въглехидрати храни, като хляба и другите тестени произведения.

Узунов препоръчва и да се прави и здравословно гладуване – при него поне веднъж в седмицата не трябва се консумира храна в продължение на до 24 часа.

За подобно отслабване важността на храната е 80%, а само 20% се падат на движението и спорта, посочва той.

 

Видео ТУК

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
„Бягство към победата“ 2 очаква нови приключенци

Кадри „Шоуто на Слави“ архив Едно позабравено шоу от далечната вече 2009 година стартира отново в ефира на БТВ. Тогава то бе част от „Шоуто на Слави“, сега също се продуцира от Евгени Димитров. Кастингът е вече отворен и желаещите да се впуснат в приключението могат да се запишат за …

Блиц Новини
Михаела успя да направи всички свои врагове в Хелс китчън

Кадри Нова ТВ Провал след провал в червената кухня и непрекъснатите караници на висок тон взеха жертва и това е Кирил, който се превърна в поредния елиминиран готвач. Участникът влезе с висока заявка и впечатляваща биография, но така и не показа какво може. Кирил бе сред основните виновници за провалената …

Блиц Новини
Въпрос за планети провали Радо от Сливница в „Стани богат“

Кадри бТВ Радослав Иванов от Сливница достави удоволствие на зрителите с играта си в „Стани богат“ тази вечер. Радо, който изгражда системи за видеонаблюдение и прави исторически възстановки на ключови битки от българската история, не се затрудни с първите пет въпроса и стигна лесно до първата си сигурна сума от …

error: Content is protected !!