fbpx

Ето ги новите: Кои ще станат министри в кабинета на Бойко Борисов и какво знаем за тях

Вече е ясно, че Валентин Радев, Ивайло Московски и Николай Нанков напускат министерските си постове. Премиерът Бойко Борисов обяви и кандидатите за техни заместници. Ето и кои ще бъдат заместниците на тримата, подали оставка, като и тримата са от квотата на ГЕРБ:

Министър на регионалното развитие и благоустройствотоПетя Аврамова
Родена на 29 май 1963 г.
От 2009-а до 2011 г. е заместник-кмет на Враца по устройство на територията, общинска собственост, строителство и екология на Община Враца
От 2011-а до 2013 г. е председател на Общински съвет Враца (2011-2013 г.).
Народен представител от ГЕРБ в 42-рото, 43-тото и 44-тото Народно събрание. Член на постоянните комисии по енергетика, вероизповедания и парламентарна етика и комисия по инвестиционно проектиране.

Министър на вътрешните работи главен комисар Младен Маринов
Роден на 21 ноември 1971 г. в Тетевен.
Завършил Академията на МВР и „Право” в УНСС. Владее английски и руски език.
От 1991 г. заема изпълнителски и ръководни длъжности в структурата на СДВР, сред които началник на отдел „Охранителна полиция“ и заместник-директор на столичната дирекция.
От юли 2014 до май 2017 г. е директор на Столичната дирекция на вътрешните работи.
На 9 май 2017 г. с указ на президента на Република България Румен Радев е назначен за главен секретар на Министерството на вътрешните работи.

Министър на транспорта, информационните технологии и съобщениятаАлександър Манолев
Роден на 28 април 1976 г. в Кулата
Завършил Професионалната гимназия по икономика и туризъм „Проф. д-р Асен Златаров“ в гр. Петрич. Получил висшето си образование в един от водещите икономически университети в света University College London, Великобритания. Притежава редица специализации в България и чужбина, сред които: „Управление на структурни проекти на ЕС”, организиран от ЕК, Будапеща; „Бизнес Комуникации и Връзки с медиите”, University College London; „Инвестиции в развиващи се пазари“, Джей Пи Морган, Лондон. Владее английски, испански и гръцки език.
Започва професионалната си кариера в Националното сдружение на общините в Република България, където отговаря за подготовката на проекти за европейско финансиране. Работил е в областта на маркетинга и е заемал позиции на средно и висше управленско ниво в редица компании.
През 2016 г. е назначен за заместник-министър на туризма във второто правителство с министър-председател Бойко Борисов.
През 2016 г. поема управлението на Държавната агенция за метрологичен и технически надзор. Ръководи агенцията до избирането му за народен представител на извънредните парламентарни избори на 26 март 2017 г.
На 9 май 2017-а е назначен за зам.-министър на икономиката в третия кабинет с премиер Бойко Борисов.

А те дали са съгласни да се пекат на тоя пожарникарски огън ? Вода няма вече , бегайте !

1 коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Hell's kitchen
Шеф Ангелов предложи работа на Гатьо, а Алекс и Бони се захапаха

кадри Нова телевизия Риалити героят Пеньо Гатевски – Гатьо има възможности на готвач, които да му осигурят работа във всеки софийски ресторант. Този комплимент направи шеф Ангелов на „гладиатора” в „Хелс китчън”, като в думите му нямаше и капка ирония. Похвалата дойде след като бившият рейнджър сготви перфектно месо от …

USA news
Horoscope for April 25 Thursday: Do not enter the Internet zodiac

Libra should not go online today. Here is the horoscope of the „Llama“. Aries Not a bad day, largely conducive to the fulfillment of your wishes. Doubts are possible in the morning, but there will be no trace of them before lunch. This is a good time to systematically expand …

Блиц Новини
Наско от Б.Т.Р. разкри голяма драма с Ал Бано в „Капките”

кадри Нова телевизия Моментът, в който знаменития италиански певец Ал Бано излезе да пее със своето копие в „Като две капки вода”, ще се запомни като един от най-силните в този сезон на шоуто. В интервю за сутрешния блок на Нова телевизия обаче Наско от Б.Т.Р. разкри, че дуетът между …

error: Content is protected !!