fbpx

ЕС ни глоби с 30 млн. евро заради земеделието

След деветцифрената глоба, която донесе на България при предишния си престой като земеделски министър, Десислава Танева се отличи с второ налагане на санкции в неин мандат – сега поне осемцифрено. Разбира се, виновникът е предшественикът й Румен Порожанов, както беше и предишния път – при Борисов 2, но мъката е за нея, пише 19min.bg.

Решението е взето на 5 юни от Европейската комисия, но е обнародвано вчера, пише българското издание Икономист. Тя не признава два вида разходи на България и те остават за сметка на родните бедни данъкоплатци. Глобите на обща стойност 30 млн.евро се налагат заради мошеничества на българските власти по осъществяването на проекти за селска инфраструктура.

В медиите се появиха множество сигнали за некачествено, но затова пък пъти по-скъпо от нормата направени селски пътища и ВиК. Парите са отпускани и е трябвало да бъдат контролирани при Румен Порожанов, директор на Държавен фонд Земеделие и Десислава Танева – министър на земеделието в Борисов 2. Точно пропуските в контрола са описани като причина за санкциите.

Парите няма да ни бъдат искани, а също като сметка за парно, ще бъдат приспадани от следващи плащания. В случая ще бъдат ощетени новите проекти, които, ако са одобрени, ще останат за сметка на националния бюджет, т.е. на всеки българин, който си плаща данъците. Има и по-скромна глоба от 223 000 евро за популяризирането на земеделската програма от 2013 до 2018 г. – тема, по която 19 минути многократно писа и даде примери за отявления грабеж на близки до властта фирми и медии.

Според Земеделското министерство било успех, понеже намалили глобата – трябвало да бъде по-солена с 10 000 000 евро. Това, което спестява е, че се води нова процедура за санкции за 17 млн.евро за проекти.

 

Какво да ги правим тези изроди – да го колим, да ги бесим или просто да ги изпратим заедно с Боко на американците за да ни платят борча с който се осраха?! Още ли мислите , че не ни трябва Народен съд?

Да вземат това което заграбиха политиците

2 коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Майката на Митко от Цалапица: Започвам безмилостна борба!

Снимки ФБ и кадри БТВ Удар след удар понася борбената майка на Митко от Цалапица. Вече 8 месеца тя води ожесточена борба със съдебната система, от която иска единствено справедливи наказания за виновниците причинили смъртта на сина й. Атанаска Бакалова има и широката подкрепа на близки и не толкова хора, …

Hell's kitchen
Никол оцеля, ще готви в Хелс китчън

Кадри Нова ТВ Инфарктна за участниците резервация беше тази в последния епизод на Хелс китчън. Като водещи на двете кухни застанаха двама от най-добре представящите се, а именно Никол и Славейко. Борбата бе ожесточена и двата отбора завършиха на 2 секунди разлика. Според правилата Никол трябваше да напусне състезанието, но …

Блиц Новини
Мистерия с изгонването на Васка от „Ергенът“, ето какво скриха продуцентите

кадри bTV, YouTube/Надкаст Огромната част от аудиторията на “Ергенът” са жени. Малкото мъже, които гледат риалитито, пък най-вероятно ще спрат, след като вече я няма Васка. Тя беше еднолична шампионка по мъжки интерес в този сезон и този факт се отбелязва от всички коментатори. Защо обаче Васка си замина? Официалната …

error: Content is protected !!