fbpx

Елизабет си купи бункер и направи такива чудеса с него, че сега всички й завиждат за страхотния дом! (снимки)

jenata.blitz.bg

Елизабет Стратън реши да се похвали с доста необичайното си постижение. И ако си мислите, че става въпрос за някакво екстремно селфи или безумни изпълнения по улиците на града, жестоко грешите!

Младата жена си е купила стар бункер от Втората световна война и го е превърнала в кокетно и стилно жилище! Да, точно така.

Виждайки бункера, в съзнанието на Елизабет веднага се родила идеята да направи от него прекрасно жилище. Малцина вярвали, че от начинанието й ще се получи нещо. Но когато видели крайния резултат, направо не повярвали на очите си.

Бункерът е построен през 1942 година. Той се намира в графство Корнуол, Великобритания. Във военните години обектът е изиграл решаващо значение в борбата с нацистите. След края на войната обаче е изоставен и е останал така дълги десетилетия. Докато не бил обявен за продажба и привлякъл вниманието на Елизабет.

Срещу близо 190 000 долара тя се сдобива с пустеещо помещение, което не било пригодено за живот. Но след 5 години и още 130 000 долара бункерът се превърнал в истинско бижу.

Процесът на преустройството изобщо не бил лек. Стените били прекалено дебели и събарянето им се оказало доста трудна работа. Именно това бил най-големият проблем, с който се сблъскала новата собственичка.

Елизабет признава, че преустройството й е отнело много повече време и средства, отколкото е очаквала. Въпреки трудностите, тя е успява да се справи повече от перфектно.

Бункерът си има всичко – три спални, две бани, гостна с кухня.

Останало е място дои и за работен кабинет. Всичко вътре е много компактно, удобно и стилно.

За да прониква в подземния дом естествена светлина, са поставени т.нар. слънчеви тръби (тунели), чиято вътрешна част притежава голяма отразителна способност. Монтажът им не е трудоемък и не отнема много време.

Пространството пред бункера също е претърпяло промяна. До него се стига по пътечка, около която има малка градинка.

Елизабет е категорична, че бункерът е истинска вълшебна крепост и най-хубавото място на света.

Младата жена е много щастлива в новия си дом, който обитава с трите си кучета. Тя признава, че живеейки на това място, става съпричастна със събитията от онова време и ги оценява по нов начин. А ветераните от войната, които често й гостуват, са във възторг от начина, по който се е преобразил бункерът. /jenata.blitz.bg

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Мистерия с изгонването на Васка от „Ергенът“, ето какво скриха продуцентите

кадри bTV, YouTube/Надкаст Огромната част от аудиторията на “Ергенът” са жени. Малкото мъже, които гледат риалитито, пък най-вероятно ще спрат, след като вече я няма Васка. Тя беше еднолична шампионка по мъжки интерес в този сезон и този факт се отбелязва от всички коментатори. Защо обаче Васка си замина? Официалната …

USA news
Horoscope for Friday, March 29: Your phone should not pick up a sign

Pixabay On March 29, Taurus better not pick up their phone. Here is the horoscope from the Lama: Aries During this day you will find a brother in reason. Or a sister. In other words, you will meet a member of the opposite sex who will think and feel the …

USA news
On March 29, Friday, name day celebrates a heroic name

On March 29, Friday, name day celebrates a heroic name On March 29, name day is celebrated by everyone who bears the name Marco. Marko is the ancient Hebrew for wrestler. According to the Latin reading, however, the name is translated as masculine. In the reign of Emperor Constantine the …

error: Content is protected !!