fbpx

Елена Поптодорова обясни защо САЩ заковаха таван от $1,6 милиарда за F-16 за България

„И двете страни в преговорите за изтребители F-16 подхождат с намерение за успешно приключване на сделката“. Това заяви пред bTV Елена Поптодорова, вицепрезидент на Асоциацията на атлантическия договор на НАТО. Относно предложената цена от 1,6 млрд. долара или близо 3 млрд. лв. тя потвърди, че това е таван, за да не се налага за всяка малка корекция да се минава през одобрение от Конгреса.

Поптодорова даде пример със Словакия, при която таванът е бил 2,91 млрд. долара, а в крайна смета са платили 1,8 млрд. долара. По думите й в предложението, което ще получим с цената в края на юни, ще има предложение за икономическо сътрудничество, което означава привличане на наши екипи. При такова сътрудничество производителят на F-16 „Локхийд Мартин” е инвестирал в Полша 12 млрд. долара при сделка за 3,5 млрд., даде пример Поптодорова. Сделката трябва да се сключи, преди да започне кампанията за местните избори, защото по време на кампанията разговорите ще се деформират, коментира тя.

Да, да приключи както приключи подаръка на ТЕЦ-овете. Мръсни , Гадни Дупедавци. Нагли утрепки и пишман специалисти. На България не и трябва ОРЪЖИЕ точно сега. Просто подлогите изпълняват заповедите на краварите безприкословно. Оръжие, Газ, поклони всичко в ущърб на народа. Не се ли сещате, че след някоя година няма кой да плаща за пенсии и ОРЪЖИЕ и затова ще се плаща веднага . Колко плащат краварите за да ползват полигона Ново село ?

Краварите плащат 00,00 за полигона на Ново село /ничия земя/.Там българин не може просто да влезне хей така,иска се разрешение от краварите.Това важи и за проведените там армейски учения,иска се разрешение от богопомазаните кравари!Мой приятел от БА в момента е там на учение,заедно с краварите,албанците и макетата..!

Ти пък гъбо ,какво разбираш от самолети и защо най-накрая не отидеш на ма*ната си ? На твое място дъртофело нямаше да смея да се покажа от срам , а не да се кипря и акъли да давам !

Всички комунисти реват за това,че самолетите няма да са руски ,а ще бъдат натовски. Не следвало да купуваме тези самолети.
Всички много добре знаят ,че по времето на соца имахме руски 600 самолета и над 2000 танка. Тогава да не би Народното събрание да пита народа следва ли да правим тези доставки. Не ,такова питане нямаше. Народното събрание не се занимаваше с тези въпроси.
Аз лично бях танкист и от военните специалисти в армията чувах,че по-съвременните танкове са сттували 1,3 милиона лева. За 2000 танка това прави 2,6 милиарда лева. А за самолетите нямам представа колко милиарда са платени. Казвам платени защото СССР не раздаваше безплатни обеди. Тогава нямаше конкуренция и сме платили колкото са ни
казали. И сега плащаме още непосилни цени за ремонти,подръжка и части на Русия.
Каквото и да си приказваме,имаме нужда от модернизация на армията. На всички им е ясно,че това превъоръжаване няма е с руска техника,а ще бъде натовска.
Трябва да се сложи край на тази дискусия.

4 коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
“Ергенът” разсипа здравето на Васка, получила паник атаки и припаднала

кадри bTV, YouTube/Надкаст Истински кошмар е изживяла любимата ергенка на мъжете Васка. Тоталното игнориране от страна на продукцията я докарало истински срив, разкри тя в подкаста “Надкаст”. Месеци след снимките на “Ергенън”, тя буквално припаднала от това, което видяла да се излъчва по bTV. “В началото бях много разочарована. Отрази …

Блиц Новини
Изгонената Силви към Ергена Алек: Ще си понесе последствията

Кадри БТВ От надпреварата за сърцето на „Ергенът“ отпадна една доста противоречива личност, а именно Силви, която се оказа нехаресвана от никой и дори дамите вътре се страхуваха от нея Не съм очаквала така да стане, беше изключително неприятно. Това бяха интриги, които Криси направи, но това си е за …

Блиц Новини
„Бригадата“ помага на семейство с девет деца

Кадри БТВ Този сезон на „Бригада нов дом“ е обърнат в помощ на многодетни семейства. Такива явно се намират в България, макар да не се срещат често. Хора, които са отдадени на семейството и децата получават и помощ от бригадата. След двойката с шест деца, чийто ремонт проследихме вече, сега …

error: Content is protected !!