fbpx

Елена Йончева: Как Борисов постигна рекордно малко безработни българи! Като ги изгони от страната

Кадър Нова тв

Единна ставка за минимална европейска заплата не е възможно, това е  популизъм, но трябва да продължим да говорим по този въпрос. Най-тежкото последствие е безработицата – ако ти като работодател даваш днес 800 лева заплата, а утре трябва да даваш 2000 лв., какво ще направиш – ще затвориш. Най-потърпевши ще бъдат малките и средните предприятия. Но ние казваме, че сме за работа с цел дефиниране на общ принцип за минимални европейски заплати. Сега вървят различни дискусии дали да е процент от средната заплата, но трябва да се вземат и реалностите. Това коментира Мария Габриел в предизборен дебат по Нова тв срещу Елена Йончева.
Това е идята на левицата в Европа да има обща минимална европейска пенсия и минимална европейска заплата. Ние предлагаме заплатата да е поне 60% от средната европейска заплата, коментира Елена Йончева.

България и Румъния тръгнаха заедно по пътя за ЕС с приблизително еднакви  икономически показатели, дори ние бяхме малко по-добре. Какво се случва в Румъния в момента – 446 евро е минималната им заплата в страната. Средната им заплата е 1018 евро, коментира Йончева.

Заплатата в България не може да е като в Люксембург. Но заплатата в България трябва да отговаря на стандарта на живот, на покупателната способност, за зда имаме действително достоен живот, за да имаме догонване на ЕС. Защото ако не го догоним, ние не можем да влезем в Шенген, не може да влезем в еврозоната и България ще се превърне в периферна държава. Ако останем в периферията, ще ни орежат всички програми и бюджети за тях, посочи Йончева.

За последните години имаме нарастване на средната заплата с около 80 процента, имаме рекордно ниска безработица, учителите са с високи заплати, коментира Габриел.

Наистина безработицата е рекордно ниска и това трябва да се признае на управление. Но как го постига това ГЕБР? Г-н Борисов постигна рекордно ниска безработица като гони хората от България. 81% от обществените поръчки се правят за конкретни хора. Е кой нормален млад човек, който има способности, ще остане тук, след като трябва да е част от организирана престъпна група, за да спечели една поръчка, отвърна Йончева.

Поредната лъжа и манипулация! Достатъчно е да се види статистиката на хората, напускащи България, за а се разбере пълната несъстоятелност на тези думи. Най-голяма е била емиграцията през 90-те години, непосредствено след управлението на БКП и отварянето на границите. Оттогава насам емиграцията е непрекъснато спадаща.

Всеки може да хвърли един поглед тук:

https://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/bulgaria/2017/10/21/3063265_emigraciiata_ot_bulgariia_namaliava/

Тиквата иска у нас да останат само ЦИГАНИТЕ,а Българите да умират или да ходят в чужбина !
НЕ виждате ли,че и той е комунист ?

Така е защото румънците навреме се отърваха от комунистите,а ние ги оставихме да окрадъд страната ни

верно е че след след още 5-6 години управление на тези крадци бг
ще е единствена с 0 %безработица в ЕС понеже още 500 хиляди ще са си заминали за чужбина

4 коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Луковит пропищя от щъркел, който кълве автомобили

Кадри Нова ТВ Малко комична история за агресивен щъркел разказаха хора от Луковит, но истинска. Те разказват, че животното кълве калници, сваля боята и нищо не може да го прогони от автомобилите. Щъркелът тормози Луковит и след завръщането си в града и поведението му дори ескалира. Часове след приземяването си …

Блиц Новини
Евгени Димитров – Маестрото: Търсим колоритни личности за „Бягство към победата“2

Кадри БТВ „Бягство към победата“ е едно риалити малко позабравено, тъй като минаха доста години от първото такова приключение, организирано и осъществено тогава от екипа на Слави Трифонов. Продуцентът му Евгени Димитров – Маестрото и отговорният редактор Йордан Свеженов споделиха любопитни подробности от подготовката в ефира на БТВ. Няма нито …

Блиц Новини
Проф. Рачев: Хората тръгнаха по любимите ми камизолки заради температурите

Кадри БТВ Няколко дни с високи температури напомниха, че лятото не е далеч, но циклон ни върна в реалността като понижи температурите, дори и под обичайните за това време на годината. Динамично и хладно време, паднаха хубави валежи точно където трябва. Вече не се притесняваме за туризма по черноморието. Как …

error: Content is protected !!