fbpx

Елена Йончева изригна: ГЕРБ няма да ни взимат несериозно, защото сме хора, които мислим

Смятам, че вота на недоверие изпълни целта си. Хората се запознаха с обективни факти. БСП не може да събори правителството, хората са тези, които могат.  Левицата в парламента излезе с конкретни факти и са част от статистиката на МВР. Става дума за доклади на ДАНС и главния прокурор. Ние ги изнасяхме в продължение на 25 минути. Нито един от ГЕРБ не излезе да ги опровергае ,каза в предаването „Офанзива с Любо Огнянов” говорителят на групата на БСП Елена Йончева.

ГЕРБ смятат, че всичко, което вършат остава ненаказано и фактите ще бъдат размити от медиите. Те няма да ни взимат несериозно, защото сме хора, които мислим. Председателството означава, че част от администрацията се премества при държавата, която е длъжна да го приеме. Тези хора, които трябва да дойдат по задължение дойдоха и се прегърнаха с премиера. То може да е успешно като сме направили нещо за страната, а не като сме били гостоприемни. Не поставихме например въпроса за дъблинското споразумение, когато вече не могат да се използват силите за промяната му, коментира още тя.

Аз говоря за обективни неща. Когато говорим, че заплатите и пенсиите са ниски, даже унизителни, трябва да разберем защо. За 10 години имам 10 пъти по-малко инвестиции. Минималната заплата зависи от инфлацията. Въпроса не е кой по-добре живее. Имам приятели, които живеят в охранявани комплекси. Едно е да се питата тези хора, друго съвсем обикновените в селата и крайните квартали. На практика България е фалирала. Болниците дължат над 500 милиона лева. В енергетиката дължим също толкова. БДЖ дължи 300 милиона лева.  Според „Евростат” бедните са много повече. Ние сме вече на първо място в ЕС по бедност, категорична беше  Йончева.

България се намира в много тежко състояние. От 10 милиарда евро инвестиции през 2009 година, днес са под 1 милиард. Те първа създадената инфраструктура ще трябва да се поправя. Ако минавате по магистралите ще го видите. С тези европейски средства можеше да се построи нещо. Трябваше да се направи така, че да се инвестира. Трябва да видите колко е откраднато само от магистралите и този грабеж влияе на качеството на магистралите, каза Йончева.

Знаете ли колко души в момента са в затвора и нямат присъди? 85 процента неразкрити телефонни измами. Друго нещо е закона за частната охранителна дейност. Това е върнат закон и сме на път вместо СИК да имаме ГЕРБ като абревиатура, каза още говорителят на групата на БСП.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Мистерия с изгонването на Васка от „Ергенът“, ето какво скриха продуцентите

кадри bTV, YouTube/Надкаст Огромната част от аудиторията на “Ергенът” са жени. Малкото мъже, които гледат риалитито, пък най-вероятно ще спрат, след като вече я няма Васка. Тя беше еднолична шампионка по мъжки интерес в този сезон и този факт се отбелязва от всички коментатори. Защо обаче Васка си замина? Официалната …

USA news
Horoscope for Friday, March 29: Your phone should not pick up a sign

Pixabay On March 29, Taurus better not pick up their phone. Here is the horoscope from the Lama: Aries During this day you will find a brother in reason. Or a sister. In other words, you will meet a member of the opposite sex who will think and feel the …

USA news
On March 29, Friday, name day celebrates a heroic name

On March 29, Friday, name day celebrates a heroic name On March 29, name day is celebrated by everyone who bears the name Marco. Marko is the ancient Hebrew for wrestler. According to the Latin reading, however, the name is translated as masculine. In the reign of Emperor Constantine the …

error: Content is protected !!