fbpx

Експерт: 1000 лева за „Гражданска отговорност“ не са плашило

www.expert.bg

1000 лв. за застраховка „Гражданска отговорност“ не са плашило. Това е и ролята ни – да предупредим политиците и потребителите за това какво може да се случи и какви може да са последиците от промяната в правната среда, която настъпи при нас с тълкувателното решение на ВКС. Това каза Константин Велев, член на Управителния съвет на Асоциацията на българските застрахователи.

„До това решение съдебната практика от десетилетия беше относителна постоянна. Обезщетяваха се само най-близките. С разширяването на кръга с лицата, които имат право на такива обезщетения, това няма как да не се отрази на цената на застраховката“, поясни той.

 

„Досега застрахователите успяваха да компенсират загубите с другите продукти, които предлагат. Оттук нататък обаче ситуацията ще бъде различна и при новите обезщетения, които се очаква да се плащат, разчетите показват едно много сериозно увеличение“, уточни Велев в интервю за Нова телевизия.

Според Светла Несторова, председател на Асоциацията на българските застрахователи (АБЗ), трябва да има таван на обезщетенията „за болка и страдание“. Тя каза пред bTV, че следва да има обезщетение от икономическа гледна точка – например ако си отиде родител на две деца, обезщетението да е по-голямо, ако си отиде човек без деца, който обаче има съпруга.

„Хората просто си бранят печалбата, която рискуват да стане по-малка. Искам да видя застрахователите със същата сплотеност да вършат нещо за пътната безопасност.“ Това каза баща, чието дете е загинало на пешеходна пътека.

„Ние избираме по-лесния път – да взимаме повече да даваме по-малко. Сега ще ви говорят как не сме разбрали, как това е само за неимуществени вреди, отделно щял да бъде за имуществени. Ще ви говорят за практиката в другите европейски страни, няма такова нещо. Лесно всеки може да ги провери“, каза още бащата.

Моят коментар е че, вдругите Европейски страни получават заплати 1500 евро , и плащат застаховка 300 евро , в България получават заплата 500 лева и трябва да плащат затраховка 1000 лева , просто , не можеш да дадеш нещо което го нямаш. Аз съм шофьор от 1966 год. винаги съм имал кола , никога не съм правил катастрофи и проишествия, никога не съм ползвал някакви застрахователни обезщетения , къде са мойте пари от застраховките , след 89 година досега , и не съм единствения , ще кажат застрахователите ами ние плащахме на други извършили проишествия , в другите страни от европа, всяка първа застраховка е по скъпа от останалите , всяка застраховка на извършил пътно проишествие също по скъпа , но на останлите с чисто застрахователно минало, е по евтина .

1000 ЛВ. ЩЕ ВИ ПЛАТЯ НА ДВА ПЪТИ ПУТКИН ДЕН ? ДА ГО ДУХАТЕ ??????

2 коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Снаха спря играта на свекърва си в „Стани богат“

Кадри: бТВ Ваня Балтакова, която дълги години е работила в библиотеката на Софийски университет, а сега е пенсионер, се представи на високо ниво в „Стани богат“ и спечели 5000 лева. За 1000 лева тя бе попитана: „С проектирането на какви обекти се занимава основно ландшафтната архитектура“?“ – Паркове и градини, …

Блиц Новини
Киара след изгонването: Губила съм си времето в „Ергенът”

кадри bTV Поредната отпаднала от „Ергенът” хубавица заяви, че след като е изгледала предаването, си е дала сметка, че си е изгубила времето да преследва Алек. Киара Маджарова осъзнала това след като чула коментар от главния герой в шоуто, че не е негов тип човек, въпреки че го привлича по …

Hell's kitchen
Кой ще смени шеф Ангелов в „Хелс китчън”? Всички тръпнат в очакване

кадри Нова телевизия Кой ще води Кухнята на Ада, след като шеф Виктор Ангелов хвърли куртката? Въпросът вълнува всички фенове на шоуто, които видяха драматичния изход на водещия в сряда вечер. Шеф Ангелов се отказа да се занимава повече с кандидатите за наградата от 100 000 лева, след като те …

error: Content is protected !!