fbpx

Експериментът с 4-дневната работна седмица е повече от успешен

Тя беше въведена преди 6 месеца от русенска фирма

За един интересен експеримент в Русе ви разказахме преди половин година. Собственик на консултантска фирма въведе четиридневна работна седмица, като запази заплатите и бонусите на служителите си, информира Нова ТВ.

Шест месеца по-късно експериментът е оценен не просто като положителен, а и като единствения възможен начин на работа в тази фирма.

 

Когато през юли Петър Петев решава служителите му в офисите в Русе и Бургас да почиват с един ден повече през седмицата, не е много сигурен за резултата. Днес вече няма никакво колебание – ползите от 4-дневната работна седмица са безспорни.

„Спокойно можем да отчетем експеримента като успешен, тъй като нито работата изостава, а всъщност и атмосферата в офиса е невероятна”, обяснява Петър Петев-собственик на консултантска фирма.

И дори не намира недостатъци в този модел на работа, защото колегите му сами си правят графика за почивките.

„Имаме постоянно присъствие в офиса, но пък хората се редуват. Понякога сливат петък с понеделника от едната и от другата седмица и им стават дори четири почивни дни”, обяснява Петър Петев.

 

Въпреки по-малкото работни дни заплатите на служителите във фирмата не са намалени. Отпуските -също, а бонусите са се увеличили.

„Имаме система, по която възнаграждаваме експертите по повод на конкретна работа, конкретно мероприятие, което така се е случило с по-голям интензитет на натоварването, така че нищо не се е променило”, обяснява директорът на фирмата.

Служителите в офиса вече дори и не могат да си помислят, че ще се върнат на стандартната седмица.

„Даже не стои на дневен ред въпросът за отмяна на този начин на определяне на работното време”, казва Петев.

Служителите са доволни не само, че успяват да се справят с планираните си задачи за по-кратък период, но и защото им остава време за развлечения и хоби.

В тази русенска фирма всички са единодушни, че успешният модел може да се внедри и в други компании в сферата на услугите.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Hell's kitchen
Кой ще смени шеф Ангелов в „Хелс китчън”? Всички тръпнат в очакване

кадри Нова телевизия Кой ще води Кухнята на Ада, след като шеф Виктор Ангелов хвърли куртката? Въпросът вълнува всички фенове на шоуто, които видяха драматичния изход на водещия в сряда вечер. Шеф Ангелов се отказа да се занимава повече с кандидатите за наградата от 100 000 лева, след като те …

Hell's kitchen
Шеф Ангелов предложи работа на Гатьо, а Алекс и Бони се захапаха

кадри Нова телевизия Риалити героят Пеньо Гатевски – Гатьо има възможности на готвач, които да му осигурят работа във всеки софийски ресторант. Този комплимент направи шеф Ангелов на „гладиатора” в „Хелс китчън”, като в думите му нямаше и капка ирония. Похвалата дойде след като бившият рейнджър сготви перфектно месо от …

USA news
Horoscope for April 25 Thursday: Do not enter the Internet zodiac

Libra should not go online today. Here is the horoscope of the „Llama“. Aries Not a bad day, largely conducive to the fulfillment of your wishes. Doubts are possible in the morning, but there will be no trace of them before lunch. This is a good time to systematically expand …

error: Content is protected !!