fbpx

Ексклузивно! Швеция попиля България за избора на F16. Купувате си по-малко..

Илюстрация Уикипедия

„Грипен” е напълно съвместим със системите на НАТО и е напълно подходящ за нуждите на България, като цената за напълно съвместим пакет е под одобрения от нашия парламент бюджет. Това коментира директорът „Експорт и международни отношения” в Агенцията за отбранително имущество на Швеция Йоаким Валин, пише Булнюз.

От разпространената до медиите негова официална позиция става ясно, че шведската страна продължава да следи процеса по придобиване на нов боен самолет за нашите ВВС и е в готовност за допълнителни разговори по въпроса. Конкурсът за изтребител приключи с решение да се преговаря със САЩ за доставка на нови F-16V, като обаче се очакват промени в предварително зададените условия за цена и срок на доставка – въпроси, които американската компания „Локхийд Мартин” не коментира публично.

„Грипен” е произведен в Европа, напълно съвместим е с НАТО и има ниски разходи през целия жизнен цикъл. Освен това шведската оферта е за напълно съвместим пакет от 10 изтребителя. Заедно с необходимото въоръжение и оборудване, офертата е под първоначално одобрения от парламента бюджет от 767 млн. евро”, посочва Валин.

Той припомня и че „според доклада на експертната група към Министерството на отбраната, „Грипен” е платформата с най-добри оперативни способности”. По думите му „партньорството с Швеция би донесло ползи за българското общество като резултат от задълбочаващото се сътрудничество между двете държави”.

На кой нормален българин е необходим пакет от 10 изтребителя с бюджет от767млн. Евро? А бе хора, осъзнайте се! Не може хората в България да мизеруват, а други да ползват патите им и да ги мачкат като животни!!!

Не се споменава,че F-16 е предпоследната крачка,по оборудване и въоръжение,от F-35.Той ще бъде основен на въоръжение в НАТО.Така,че ние поинерция ще преминем след 20-30г към новия F-35.Да се надяваме,че тогава ще бъдем по-добре икономически,и няма да има комунисти,а Корнелия ще е в пенсия и никой няма да обръща внимание на празните й приказки,дори понякога смешни.

Този втори коментар на пилота и се струва като на пилот от селскостопанската авиация като си пилот и си летял кажи нещо за миг и су

Този пилот ми е пилотиран ДЕДОВИЯ май!!!!

4 коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Покрай Капките Джулиана Гани стана диджей

„Като две капки вода“ помогна на единствената участничка, която не е професионална певица или актриса, да добие популярност и повече хора да видят способностите й. Досега тя се представя повече от добре. Липсата на умения компенсира с много старание и упорита работа. Трудното е, не просто да изпееш или да …

Блиц Новини
Животът на Роси след „Бригада нов дом“

Кадро БТВ Доста коментари се изсипаха по майката с три деца, герой в последния епизод на „Бригада нов дом“. Намериха се хора, които да я критикуват за състоянието на дома й, но масово зрителите бяха възхитени от силата и борбеността на Росица. Това рамо, което жената получи с ремонта на …

USA news
A raw foodist from Russia fed his baby sunshine and it was gone in a matter of days

A raw foodist from Russia fed his baby sunshine and it was gone in a matter of days 44-year-old Maxim Lutii, an influencer and blogger, admitted to the court in Sochi, Russia, that he is guilty of the death of his one-month-old son Cosmos. Maximus Lutius wanted to raise his …

error: Content is protected !!