fbpx

Един от най-големите бизнесмени на България обясни формулата: Ето как се печели доверието на Китай

„Доверието между две страни не се гради лесно. За да спечелиш уважението на голяма китайска финансова институция, се изисква професионализъм, иновативни идеи, компетентност и представяне на дългосрочен и устойчив бизнес модел“, това написа във Фейсбук един от най-успешните български бизнесмени, собственикът на БМФ и председател на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) Кирил Домусчиев.

Китайската „Ексимбанк“ (The Export-Import Bank of China) финансира проекта за изграждане на 6 супермодерни високоефективни екологични кораба за Параходство „Български морски флот“ (БМФ).
Договорът на стойност 95 млн. долара беше подписан в Гранитната зала на Министерския съвет в присъствието на премиерите на България и Китай Бойко Борисов и Ли Къцян.

Става въпрос за 45-хиляди тонни бълкери (б.а. – кораби за превоз на насипни товари) от последно поколение, с 30% по-нисък разход на гориво спрямо досегашните съдове със същия DWT. Те са и с по-голяма кубатура на товарните помещения, което повишава ефективността им, обясни изпълнителният директор на БМФ к.д.п. Александър Калчев, цитиран от Novini.bg. И 6-те нови кораба са с ледови клас – за плаване в Северния Атлантик и Балтика, което им дава възможност да преодоляват ледени полета с дебелина на леда до 40 см без асистенция. Плавателните съдове бяха поръчани преди близо година и вече са в строеж, уточни още Калчев.Шестте нови кораба на БМФ ще носят имена на български планини и върхове, като Плана, Миджур, Мальовица, Бузлуджа и др.
„Новата мащабна инвестиция, която е 135 милиона долара, ще се осъществи благодарение на целия екип на БМФ. Колеги, благодарности и поздрави на всички! Присъствието на премиерите на България и Китай подчертава вашия безспорен професионализъм. След финансирането по плана „Юнкер“, държавата с една от най-добре развитите икономика в света подкрепи наша компания. Това несъмнено носи престиж и авторитет не само на Български Морски Флот, а на България и родния бизнес като цяло, и може да отвори нови хоризонти“, написа в социалната мрежа собственика на БМФ Кирил Домусчиев.

 

nai stisnatia narod sa kitaicite za 10 stotinki 6te 4aka 6 dena

2 коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Киара след изгонването: Губила съм си времето в „Ергенът”

кадри bTV Поредната отпаднала от „Ергенът” хубавица заяви, че след като е изгледала предаването, си е дала сметка, че си е изгубила времето да преследва Алек. Киара Маджарова осъзнала това след като чула коментар от главния герой в шоуто, че не е негов тип човек, въпреки че го привлича по …

Hell's kitchen
Кой ще смени шеф Ангелов в „Хелс китчън”? Всички тръпнат в очакване

кадри Нова телевизия Кой ще води Кухнята на Ада, след като шеф Виктор Ангелов хвърли куртката? Въпросът вълнува всички фенове на шоуто, които видяха драматичния изход на водещия в сряда вечер. Шеф Ангелов се отказа да се занимава повече с кандидатите за наградата от 100 000 лева, след като те …

Hell's kitchen
Шеф Ангелов предложи работа на Гатьо, а Алекс и Бони се захапаха

кадри Нова телевизия Риалити героят Пеньо Гатевски – Гатьо има възможности на готвач, които да му осигурят работа във всеки софийски ресторант. Този комплимент направи шеф Ангелов на „гладиатора” в „Хелс китчън”, като в думите му нямаше и капка ирония. Похвалата дойде след като бившият рейнджър сготви перфектно месо от …

error: Content is protected !!