fbpx

Един български учител има спешна нужда от помощта на хората

Снимка флагман.бг

Бившият зам.директор на ОУ „Ал.Г.Коджакафалията“ в Бургас Станислав Динев – преподавател с 27-годишен стаж, се нуждае от спешна очна операция, за да прогледне отново. В средата на лятото 58-годишният мъж е ослепял напълно след усложнения от т.нар. очно перде и в момента е в изключително затруднено положение – живее сам в едностайния си апартамент в бургаския жк „Изгрев“, отслабнал е значително, тъй като сам не може да си закупува храна и е в пълна изолация.

За проблема сигнализира негов дългогодишен приятел – бившият говорител на ОД на МВР-Бургас Стефан Куцаров, който разказа за тежкото положение, в което Динев е изпаднал, предаде флагман.бг.

„Той е изключително борбена личност, която за жалост живота потъпква малко по малко. В момента е напълно загубил всякаква надежда. От години живее в абсолютна самота. След не толкова дълги проблеми със зрението, една сутрин в средата на лятото той се събудил в пълен мрак – напълно сляп. Можете да си представите какво му е минало през главата. Оказва се, че все още има шанс той отново да прогледне и по някакъв начин да си стъпи на краката“, разказа Куцаров.

Единственият начин е операция, която далеч не е скъпа. За жалост обаче мъжът е пенсионер, съответно месечния му доход е минимален, а дори и да иска, не може да си намери работа, заради това, че вече е сляп.

„Нужни са 950 лв. Говорил съм лично със специалисти в сферата на очната хирургия от Бургас. Д-р Христина Болимезова каза, че според изследванията една оперативна намеса ще бъде успешна почти на 95% и Станислав ще може да прогледне поне с едното око. Възможно е и необходимите средства да се окажат по-малко, но с всеки загубен миг, шансовете на човека отново да види света, намаляват. Трябва да се действа сега“, казва Куцаров, който е силно притеснен за здравето на дългогодишния си другар.

За жалост слепият мъж е останал без здравни осигуровки в последните 3 години, тъй като преди да се пенсионира е бил подмамен от некоректни работодатели, които не са плащали вноските. Сега той може да разчита само и единствено на обществена подкрепа.

Всеки, който желае да помогне да върнем надеждата на един дългогодишен преподавател и педагог, може да дари средства на сметката на Българския червен кръст, откъдето откликнаха моментално на молбата на Флагман.БГ за съдействие.

Фонд „Милосърдие“, БЧК-Бургас.

BG58UNCR76301077481889

Като задължително да се посочва името на човека (Станислав Господинов Динев), неговият адрес (Бургас, жк „Изгрев“, бл.14, ет.18, ап. десен) и част от ЕГН-то му (600614***1)

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Покрай Капките Джулиана Гани стана диджей

„Като две капки вода“ помогна на единствената участничка, която не е професионална певица или актриса, да добие популярност и повече хора да видят способностите й. Досега тя се представя повече от добре. Липсата на умения компенсира с много старание и упорита работа. Трудното е, не просто да изпееш или да …

Блиц Новини
Животът на Роси след „Бригада нов дом“

Кадро БТВ Доста коментари се изсипаха по майката с три деца, герой в последния епизод на „Бригада нов дом“. Намериха се хора, които да я критикуват за състоянието на дома й, но масово зрителите бяха възхитени от силата и борбеността на Росица. Това рамо, което жената получи с ремонта на …

USA news
A raw foodist from Russia fed his baby sunshine and it was gone in a matter of days

A raw foodist from Russia fed his baby sunshine and it was gone in a matter of days 44-year-old Maxim Lutii, an influencer and blogger, admitted to the court in Sochi, Russia, that he is guilty of the death of his one-month-old son Cosmos. Maximus Lutius wanted to raise his …

error: Content is protected !!