fbpx

Един български полковник от запаса обясни родната ни демокрация: ТЕ са безнаказани. Ние сме наказаните. За всичко.

КАКВО Е ДЕМОКРАЦИЯ В БЪЛГАРИЯ ?
Човечеството винаги ще се пита: „Какво е демокрация”.
Демокрацията крие големи опасности: давайки еднакъв шанс на всички, тя дава възможност на простаците и лумпените да излязат напред, тъй като те винаги са най-безскрупулни и най-напористи.
Това се отнася особено за хората на властта. Има ли власт, у човека избуява самочувствието, че е по-умен, че има по-големи права, че е най-великият. Забравя почти моментално, че е избран да служи на народа, а не да е негов господар. Но той всячески се опитва да е господар и си вярва че е такъв.
Когато управляващите използват властта си и демокрацията за лично забогатяване за сметка на обедняващия народ – това е не само безнравствена простащина, това си е чисто престъпление – те стават гробокопачи на демокрацията, защото карат народа да я намрази и да тръгне след някой Сталин или Хитлер или някой монарх с еднолична власт.
„От добрата демокрация и от добрата монархия предпочитай демокрацията. Но от лошата монархия и лошата демокрация избери монархията. Защото един лош човек може да извърши много злини, но много лоши хора събрани заедно могат да извършат какво – повече или по-малко злини ?” /Сократ/.
А у нас? Къде сме ние ? С много или с малко лоши хора ?
Крадат ли и облагодетелстват ли се за наша сметка управляващите ?
Докараха ли народа до състояние да се борят за оцеляването си заради тези лоши управляващи, които той /народа/ избира за да му служат ?
Не разбира се. Унищожиха армията, направиха си полицейска държава и ходи се оплаквай на мама и тати. Правят каквото си поискат съвсем безнаказано. Те са на власт ! И бързат да крадат, защото после може и да не са на власт.
Къде са допитванията до народа съгласно конституцията ? Няма ги разбира се защото е опасно за демокрацията /управляващите и властимащите/.
Къде са осъдените и наказани управляващи злоупотребили с доверието на народа за своя лична изгода ? Няма такива. Няма и да има – поне в България.
Нашите управляващи и народни избранници са гробокопачите на демокрацията в България.
Ние си траем. Народа си трае. И как няма да си трае когато е беден и безсилен, а може да бъде и наказан: глобен, бит или вкаран в миша дупка ако се обажда.
Какво казваше Дякон Левски: „ Ако някой злоупотреби със служебната си власт за своя изгода – да се накаже със смърт”.
Какво ще стане, ако този закон на Дякона се приложи сега у нас ?
Олеле!
Да, ама не – както казваше Петко Бочаров, отменихме смъртното наказание. Законите си ги гласят и гласуват ТЕ – за своя изгода.
Какво стана със построеното и създаденото през лошите години на социализма ? Социализъм или не, но нашите родители го бяха създали в името на едно по-добро бъдеще. Всичко е разграбено. Върлуват си бандитите на всички нива – от управляващите до обикновените мутри. То разлика май няма, но карай да върви.
Делят си България помежду си. Стрелят се, убиват се, изкарват си компромати и продължават да крадат.
Ние се кефим – сеир. Малко хляб и много зрелища.
Така ни се пада – сами си го поискахме.
Сега се питаме: Какво да правим?
Ами нищо. Ще си трайкаме, ще ни спират топлото, ще ни увеличават данъците, таксите и глобите и ще си правят каквото си поискат с нас, защото колкото сме по-бедни, толкова сме по-безпомощтни, а те по- силни.
ТЕ са безнаказани. Ние сме наказаните. За всичко.
Мерси от такава демокрация !
Но всичко си има край, нали.

О.з. полковник инж. Кирил Стаменов-29 юли 2018 Лето Господне …

 

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Шеф Кустев за скандала със Сашо Кадиев: Преди да ме ядоса, да пита майка си!

кадри bTV От няколко дни зрителите на bTV очакват с интерес новия епизод на „Аз обичам България”. Основният им мотив е да видят ще яде ли Сашо Кадиев бой от шеф Кустев. От кадрите в аноннса за играта се вижда, че актьорът и звездата на „Мастършеф” не просто се карат, …

Блиц Новини
Мила Михова вдигна скандал на Криси от „Ергенът” на живо по БТВ

кадри bTV Оперната певица Мила Михова надскочи ролята си на коментатор на любовното риалити „Ергенът” и буквално се скара на една от отпадналите участнички. Това беше Криси Горджъс, която в последните епизоди беше особено заядлива, най-вече към една от останалите „ергенки” – Екатерина. Михова реши да използва студиото на bTV, …

Блиц Новини
Снаха спря играта на свекърва си в „Стани богат“

Кадри: бТВ Ваня Балтакова, която дълги години е работила в библиотеката на Софийски университет, а сега е пенсионер, се представи на високо ниво в „Стани богат“ и спечели 5000 лева. За 1000 лева тя бе попитана: „С проектирането на какви обекти се занимава основно ландшафтната архитектура“?“ – Паркове и градини, …

error: Content is protected !!