fbpx

Еврото може да се насочи към дъното си от август

forexnews.bg

Еврото може да се насочи към най-ниската си стойност за тази година, тъй като нарасналите политически рискове могат да накарат Марио Драги да се въздържи през тази седмица да от това да нарисува по-розова картина за икономиката на блока.

Пазарната динамика се е променила слабо от последната среща на Европейската централна банка, но не е подкрепяща за общата валута.

Прогнозите за ръст в общи линии се очаква да са в съответствие с прогнозите на Управителния съвет, но от друга страна понижената инфлация, ранните признаци за изоставяне на облигациите на периферните пазари, блокираните преговори по БРЕКЗИТ и агресивен Фед могат да доведат до насочване на еврото към 1.1301.

Драги заяви, че вижда „относително енергичен“ пробив в основната инфлация в еврозоната вследствие на решението през септември, по отношение на паричната политика и докато се създава натиск върху заплатите, то инфлацията тепърва предстои да се повишава.

В момент, когато пазарът гледа към кривата на повишение на лихвите в САЩ, кривата, когато става дума за допълнително затягане на САЩ, може да има малко място за президента на ЕЦБ да намали прогнозите за дивергенция на паричната политика на следващото заседание на 25 октомври.

Ценовото действие на спот пазара този месец показа, че еврото може да се възползва от резолюцията на Brexit. Официалните представители на Великобритания и ЕС продължават да водят преговори по пътя към безпроблемното излизане на Великобритания, но продължават да съществуват пречки, като сега фокусът се насочва към срещата на върха на ЕС през декември.

Председателят на Европейския съвет Доналд Туск и председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер представят заключенията от срещата на върха на 18-19 октомври в Европейския парламент тази седмица, като нагласите на пазара са позитивни.

В краткосрочен план инвеститорите следят внимателно представянето на периферните облигации в еврозоната, тъй като разцеплението между Италия и ЕС се разширява.

Разликата между десетгодишните облигации на Италия и Германия достигна най-високата за повече от пет години стойност, след писмо от Европейската комисия до Рим, в което се казва, че разходните му планове са прекомерни.

Еврото достигна 1.1433 в петък, флиртувайки с двумесечното си дъно. Индикаторът за страх-алчността на Bloomberg показва, че мечките контролират пазара. Докато единната валута е под 55-дневната си пълзяща средна – при ниво от 1.1579, мечките най-вероятно ще продължат да доминират. Спадът на единната валута може да се засили, в случай че видим пробив на подкрепата при 1.1400.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Чакърдъкова за борбата за живот: Колко време имам?

Кадри ютуб и снимки ФБ профил Фолклорната певица Николина Чакърдъкова е може би една от най-обичаните и популярни наши певици. Винаги усмихната и лъчезарна зарежда публиката с присъствието и гласа си. Едва ли някой би предположил като я гледа така, че тя е преживяла доста сложни моменти. Николина Чакърдъкова в …

Блиц Новини
Яни от „Фермата“ очаква първороден син

Снимки и кадри инстаграм Феновете на селскостопанското риалити „Фермата“ няма как да не си спомнят Яни от Козлец. Той бе сред най-колоритните и забавни участници в шоуто, пък и грабна голямата награда в трети сезон. След това взе участие и в сезон осем, след края на който му потръгна в …

Hell's kitchen
Никол повиши самочувствието, откакто е сама сред мъжете

Кадри Нова ТВ Бони се оказа най-дразнещата фигура в отбор „златни“, но Никол от противниците им никак не й отстъпва. Особено след като остана сама сред четирима мъже и пребори женската конкуренция, самочувствието й се вдигна до небесата, не че й е липсвало и преди това. На вечерна резервация се …

error: Content is protected !!