fbpx

Евгения Живкова: Самият Борисов казва, че се е учил от дядо ми Тодор Живков

Снимка „Канал 3“

 

Самият Борисов каза, че много неща е научил от разговорите с дядо ми, вероятно е и чел много неща, които той е имал като изказвания, като реализирани инициативи. Не мога да коментирам откъде другите хора какво са научили, но самият Борисов казва, че се е учил от Тодор Живков.

Това сподели в предаването „Беновска пита“ историкът и дизайнер Евгения Живкова, внучка на Тодор Живков и дъщеря на Людмила Живкова.

„Бойко Борисов от 1993 г. до 1998 г. беше с дядо ми, докато той беше жив. Всеки ден с него бяха неговите охранители, той идваше понякога на срещи с дядо ми, и лично го водеше, когато трябваше да излиза и да посещава съда, например“, спомни си тя за времето, когато сегашният премиер е охранявал Тодор Живков.

По думите й за изминалите европейски избори „наистина хората бяха много надъхани, много силна бе конфронтацията на изборите“. „И не може да не се признае на Симеон Сакскобургготски, че беше толерантен. Имаше диалог, не бяха толкова остри противопоставянията, когато той се върна тук, в България. Всичко зависи и от възпитанието на хората, не може да критикуваме хората, които са умерени“, подчерта Евгения Живкова.

За политическото противопоставяне в България, тя посочи: „Аз не съм член на БСП, но винаги имам отношение по някои теми и смятам, че не трябва да има разцепление и разделение в БСП, и бях лично несъгласна с отделянето на лидери като Румен Петков и Георги Първанов в отделна формация. С Корнелия Нинова се познаваме и имаме добри отношения, но не съм работила пряко с нея и като народен представител.

Като политици и лидери на двете най-големи политически партии, те (Борисов и Нинова) трябва да седнат и да се разберат в името на бъдещето на България. Ние с нашия празник Знаме на мира показваме как става това“, даде за пример Евгения Живкова.

Тя припомни, че идеята за Асамблеята „Знаме на мира“, чиято 40-годишнина бе чествана вчера с авторитетно международно присъствие, е родена от срещите на Людмила Живкова със Светослав Рьорих. Мама ми разказа идеята за асамблеята, тя доразвива тази идея – децата да са посланици, да общуват в мир, да създават контакти, които да използват в бъдеще, такива контакти бяха създадени между тези млади хора в асамблеите“, отбеляза Людмила Живкова.

Има много голяма разлика от това , че в разговори с един човек може много неща да чуеш и да разбереш както за човека,така и за много други неща,
отколкото да се каже ,че се учиш от него.
От Тодор Живков нямаше какво ново да се научи за съвременният свят и новият обществено политически строй. Та той влезе в политиката с основно образование.

Образованието не е критерий за интилигентност! Двамата ми дядовци бяха с основно образование, но бяха търговци и фактори в обществото! В съвремието, преди 1989г. и след това се навъдиха вишисти-простаци и дебили.Вече питам – дипломата ти „четена” или купена е? Някои си признават…..И на мен са ми предлагали диплома за „вишо” за да съм послушна в общинска фирма! Прочелият само „Винету” едва ли е „попил” нещо стойностно след като толкова години е майстор на висши изцепки! Поколенията милеем за времето на Т.Живков, а борчо го кълнем приживе!

Нищо не е научил този плодер !

Kak be chil e da lıje i da krade a naroda kucheta go yali e tova boko egoista

4 коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Снаха спря играта на свекърва си в „Стани богат“

Кадри: бТВ Ваня Балтакова, която дълги години е работила в библиотеката на Софийски университет, а сега е пенсионер, се представи на високо ниво в „Стани богат“ и спечели 5000 лева. За 1000 лева тя бе попитана: „С проектирането на какви обекти се занимава основно ландшафтната архитектура“?“ – Паркове и градини, …

Блиц Новини
Киара след изгонването: Губила съм си времето в „Ергенът”

кадри bTV Поредната отпаднала от „Ергенът” хубавица заяви, че след като е изгледала предаването, си е дала сметка, че си е изгубила времето да преследва Алек. Киара Маджарова осъзнала това след като чула коментар от главния герой в шоуто, че не е негов тип човек, въпреки че го привлича по …

Hell's kitchen
Кой ще смени шеф Ангелов в „Хелс китчън”? Всички тръпнат в очакване

кадри Нова телевизия Кой ще води Кухнята на Ада, след като шеф Виктор Ангелов хвърли куртката? Въпросът вълнува всички фенове на шоуто, които видяха драматичния изход на водещия в сряда вечер. Шеф Ангелов се отказа да се занимава повече с кандидатите за наградата от 100 000 лева, след като те …

error: Content is protected !!