fbpx

Д-р Михайлов: Водната криза няма да се разреши с революция или предсрочни избори

„Разрешаването на водната криза ще стане чрез инструментите на управляващата партия, няма да стане по никакъв начин чрез политическа революция или предсрочни избори“. Това каза пред БНР психиатърът и богослов д-р Николай Михайлов.

По думите му Борисов ще заеме позицията на тези, които са без вода, и така ще се справи с кризата.

Анализаторът прогнозира, че водната криза в Перник няма да доведе до падане на правителството. Според него с искането за вот на недоверие БСП е изтръгнала проблема с водата от страдащите хора, но БСП не представлява политическа алтернатива на управлението, тя не може да мобилизира и да оглави широки мнозинства на разгневени хора.

„Изчезващата през водопроводната мрежа вода е метафора на изчезващото национално богатство. Водата изчезва в канализацията, а националното богатство изчезва в джобовете на клиентелната мрежа – в престъпни джобове. Парите са стихия, която не може да бъде овладяна. Те минават като водата през всеки процеп на закона, за да осъществят печалба“, смята той.

Д-р Михайлов коментира в предаването „Хоризонт за вас“, че Борисов чете всички протестни явления през призмата на това как да задоволи активистите и предводителите на тези бунтове.

По думите на анализатора „хората избират по-перспективното – да си сервират секторни победи, като се мобилизират да се борят за частен интерес“. Той коментира, че така се изтръгват победи от властта, която е много боязлива, когато въстават срещу нея:

„Особено властта на Бойко Борисов. Той се безпокои да не се провали, да не бъде разобичан. И второ – да не бъде катурнат от власт“.

 Според него амортизираната политическа среда у нас, примирението на всички, показва знанието за това, че усилията не водят много далеч, „защото сме зависили от външната конюнктура, а и винаги, когато сме се опитвали да решаваме въпросите радикално, сме си навличали на главата допълнителни проблеми“.

Постепенно в нашата Държава положението,ще се влошава все повече и повече.Хората дълго няма да издържат на тази мизерия.Сега е ад,още малко адът ще се много страшен за хората.До една или две години,животът ще е непоносим.С тези мизерни пари който дават няма да може да се живее.Хората измират,а други бягат,намаляваме като нация,а България ще изчезне.Явно на тези депозити това им е целта.

1 коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Магдалена, Валерия и Екатерина неразделни след „Ергенът“

Кадри социални мрежи Постъпката на последният Ерген сплоти отхвърлените дами. Много тежки мигове преживяха финалистките в „Ергенът“ 3 след като стана ясно, че нито една от тях не е спечелила любовта на Алек Младенов и тяхната приказка не завърши с пръстен. Голямото разочарование бе изписано на лицата им и до …

Блиц Новини
Кадиев към Ерген № 3: Защо ти трябва при жива майка да се жениш?

Кадри БТВ и социални мрежи Неочакваният край на романтичното риалити „Ергенът“ предизвика множество коментари. Много хора осъдиха Алек Младенов за решението, което взе да не се обвърже с нито една от останалите две фаворитки и особено начина, по който го направи. Той им каза своето решение чрез видео, без да …

Блиц Новини
Емоционален финал на „Бригада нов дом“

Кадри БТВ Зрителите се сбогуваха емоционално с „Бригада нов дом“. Снощи бе излъчен последният за този сезон епизод, отново много силен и изпълнен с емоции, докосващи сърцата на мнозина. Бригадата с помощта на множество доброволци направи един удобен и уютен дом за незрящата Божидара и нейната майка. Новата бригада под …

error: Content is protected !!