fbpx

Д-р Ангел Кунчев: Препаратът ММС, който се забърква в Бургас е опасен

Блиц Новини
3

Препаратът, който се забърква в Бургас, убива. Седем души за починали досега заради т.нар. ММС, който бургазлията Светослав Стаматов продава, предупреди главният държавен здравен инспектор д-р Ангел Кунчев.

„Нормално ли е да обясняваме, че човек не трябва да пие дезинфектанти, които се слагат в тоалетната? Това е обидно даже!“, сподели той в „Тази сутрин“ по бТВ.

„Това вещество е тотално нелегално. Този човек работи тотално извън закона. Той няма регистрация нито като лекар, нито има кабинет по алтернативна медицина, нито като предприятие, което да работи с химични вещества“, заяви д-р Кунчев.

 

„Вчера екип на Районната здравна инспекция в Бургас със съдействието на полицията, посетихме адреса, иззети са материали. Изобщо няма информация откъде пристигат химичните вещества, които Стаматов забърква в гаража и в апартамента си по нелегален начин“, добави главният държавен инспектор.

„След обясненията в РЗИ бургазлията твърди, че въобще не продава лекарства, а вещество, с което хората да си почистват водата, макар че в сайта виждаме, че го продава с лечебна цел. Ако има лековерни хора, винаги ще съществуват и мошеници, които да им вземат парите.
Стойността на това вещество е стотинки, а той го продава за 75 лева“, коментира лекарят.

„Заради този препарат всяка година между 260 и 270 души имат много сериозни здравни проблеми. Седем са починалите в САЩ. Този препарат убива както вредните микроорганизми, така и всичко останало по пътя си“, добави той.

„Стаматов дава препоръки за инхалации, а това е много опасно, защото тези пари, попаднали в белия дроб, може да доведат до оток в много кратък срок“, предупреди д-р Кунчев.

„Само за 24 часа ще има нов сайт и подобен препарат с ново име. Човекът пак ще го продава“, прогнозира той.

Сайтът, от който открихме това вещество, бе закрит вчера, след като репортер на бТВ разговаря със Стаматов, уточни журналистът Стоян Георгиев.

Нина Нанкова от Института по обща и неорганична химия към БАН пък предупреди, че ММС е дори по-опасно от белината.

„Много силен окислител е. При взаимодействие с вода образува доста силни киселини.
Докато приготвяте разтвора, може да си изгорите носната лигавица, докато дишате“, каза още тя.

Да бяха пили направо от тоалетната,може би щяха да да са живи!П

Да бяха пили направо от тоалетната,може би щяха да да са живи!

Прокуратурата да се самосезира и да поиска доживотен затвор за този мошеник ! Какво е това безобразие?

3 коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Снаха спря играта на свекърва си в „Стани богат“

Кадри: бТВ Ваня Балтакова, която дълги години е работила в библиотеката на Софийски университет, а сега е пенсионер, се представи на високо ниво в „Стани богат“ и спечели 5000 лева. За 1000 лева тя бе попитана: „С проектирането на какви обекти се занимава основно ландшафтната архитектура“?“ – Паркове и градини, …

Блиц Новини
Киара след изгонването: Губила съм си времето в „Ергенът”

кадри bTV Поредната отпаднала от „Ергенът” хубавица заяви, че след като е изгледала предаването, си е дала сметка, че си е изгубила времето да преследва Алек. Киара Маджарова осъзнала това след като чула коментар от главния герой в шоуто, че не е негов тип човек, въпреки че го привлича по …

Hell's kitchen
Кой ще смени шеф Ангелов в „Хелс китчън”? Всички тръпнат в очакване

кадри Нова телевизия Кой ще води Кухнята на Ада, след като шеф Виктор Ангелов хвърли куртката? Въпросът вълнува всички фенове на шоуто, които видяха драматичния изход на водещия в сряда вечер. Шеф Ангелов се отказа да се занимава повече с кандидатите за наградата от 100 000 лева, след като те …

error: Content is protected !!