fbpx

Дъжд и гръмотевици на Велика събота (Ето къде ще е най-тежко)

Нова тв

В 14 области е в сила жълт код за опасно време

Времето на Велика Събота ще е слънчево до обяд. Обрат в метеорологичната обстановка очакваме в следобедните часове с валежи, които в западна и централна България ще са интензивни. Атмосферата е нестабилна с условия за бурна гръмотевична активност и опасност от градушки в централните части на Дунавската равнина и Горнотракийската низина. В 14 области е в сила жълт код за опасно време.

Над Балканите преминава студент атмосферен фронт, който в комбинация с високите дневни температури е предпоставка за динамично време с екстремни явления. Движението на фронта е от изток на запад – днес след обяд валежите и гръмотевичните бури ще са в Западна България. През нощта срещу неделя и на Великден ще вали повече в източните райони.

От Великден през цялата следваща седмица времето се очертава нестабилно с превалявания и гръмотевична активност в следобедните часове. Дневните температури ще се колебаят около 20 градуса.

Заради очакваните валежи в събота и неделя опасност от поройни наводнения има по долното течение на река Огоста в Северозападна България.

И тази сутрин запрашеността на въздуха бележи стойности над допустимите в 7 града на страната – Видин, Плевен, Ловеч, Перник, София, Пловдив и Смолян. Концентрацията на фини прахови частици е над среднодневните норми дори в станциите на „Копитото” във Витоша на 1350 метра надморска височина и „Рожен” в Родопите на 1750 метра надморска височина. Причина за замърсяването е обширен облак прах от Северна Африка.

До края на Великденските празници е възможно падане на кални дъждове. В началото на новата седмица обаче запрашаването ще се оттегли на изток и ще излезе от пределите на страната.

 

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

USA news
Do not dye Easter eggs this color

Easter is coming – that means it’s time to think about dyeing eggs. Traditionally, the best colors are red, burgundy and orange. Church does not forbid painting one of the main symbols of Easter in other colors, but it is better to avoid using dark shades. What colors are eggs …

Блиц Новини
Симона между Никол и Митко в Хелс китчън

Кадри Нова ТВ Любовната история между Митко и Симона вълнува и останалите обитатели на общежитието на Хелс китчън. Дори шеф Ангелов подпитва на моменти как вървят нещата между тях. Но Никол е най-близката й приятелка и прави опити да я предпази от разочарование, което евентуално Симона ще изпита след края …

Блиц Новини
Участничка в „Ергенът“ се оплака от нездравословни условия

Снимки профил инстаграм Дамите в романтичното шоу „Ергенът“ окапват една по една. Много момичета са вече извън формата и разказват за впечатленията и преживяванията си от престоя вътре. Оказа се, че любовта не е единственото, което ги придружава в ежедневието. Явно храненето не им се е отразило добре. Една от …

error: Content is protected !!