fbpx

Думите на инструктора по фитнес може да понижат самочувствието

www.tialoto.bg

Фитнес инструкторите трябва много добре да подбират думите, които използват към клиентите си, за да не понижат самочувствието им. Това твърдят учени от Северозападния университет в Чикаго и изтъкват, че жените не обичат да слушат за паласки.

Дамите, които слушат коментари свързани с определени части от тялото по време на тренировка, се отвращават от себе си, посочват те.

От друга страна жените, които получават комплименти за стегнатото си тяло, си тръгват от фитнес залата по-положително настроени.

Изследването проследява как разговорите в залата оказват влияние на психологическото състояние на спортуващите. Учените проследяват поведението на 203 жени, разделени на две групи по 16-минутни тренировки.

При първата група се използват изрази от сорта „Това упражнение е за стегнати крака, „Натоварването на тази част от тялото ще ви помогне да тичате и скачате по-бързо“. Докато при втората инструкторите обяснявали: „Това упражнение спомага за намаляване на мазнините. Време е да се отървете от целулита“.

Оказва се, че жените, които слушали коментари за отпуснатото си тяло, паласките и коментари от сорта „време е да влезете във форма“, са напуснали тренировката разстроени. Те са посочили, че непрекъснатото натъртване на това, че нямат стегнато тяло ги демотивира и кара да се срамуват от него.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

USA news
Horoscope for Friday, April 19: Do not access the Internet through the phone zodiac sign

Pixabay Libra should not go online on April 19. Here is the horoscope of the Lama: Aries Today you can not only have a pleasant time, but also achieve significant changes in your personal life, which will be of a positive sign. Indeed, this will require patience and caution, but …

Блиц Новини
Скандално твърдение в „Ергенът” накара българките да намразят Алек

кадри bTV Има и ли няма „проникване”? Този въпрос тормози феновете на „Ергенът” още от сряда вечер, когато Валерия подлуди имението с твърдението, че любовната игра между нея и Алек от игра си е станала същински акт. На кадрите в анонса на следващия епизод на любовното риалити се виждат разгорещени …

Блиц Новини
Козунаци от 2 до 100 лв на пазара

Кадри България он ер. Остава по-малко от месец до светлия празник Великден и темите за козунаци и яйца се завъртяха.  Увеличават се и проверките за качеството и цената на козунаците, казват от Сдружението за достъпна и качествена храна. Ако козунакът от магазинната мрежа е без етикет, е притеснително, тъй като …

error: Content is protected !!