fbpx

Дончев поискал до 20 декември министрите да кажат как съкращават администрациите си

offnews.bg

Вицепремиерът Томислав Дончев изпратил писма до всички министри, като им поставил задачата до 20 декември да изпратят предложения за съкращения в администрациите им.

„Искам колегите да направят предложенията, защото те познават ситуацията в министерствата си най-добре. Ако те не са максимално амбициозни, ще направя предложения, различни от техните“, обясни Дончев пред БНТ.

Администрацията в момента се състои от 130 000 души, а 10 000 щата са незаети, посочи вицепремиерът и уточни, че се мисли за прехвърляне на служители от едно място на други и за това да не се назначават служители на мястото на пенсионирали се такива.

Той коментира и идеята основното образование да стане задължително.

По думите му в екипа му имало идея дори средното образование да е задължително.

„След десетилетие човек, който не може да чете и пише, ще е извън пазара на труда“, каза Дончев. Според него е важно в училище да се изучава и ролята на институциите.

„Една голяма част от населението, включително и младите хора, са институционално неграмотни. Те не знаят коя институция какви отговорности има. Как може да си добър, критичен гражданин, да натискаш институциите, ако нямаш базисна гражданска грамотност“, коментира Дончев.

Вицепремиерът обясни, че за да се реализира идеята, трябва да се направят промени в конституцията и в редица закони.

Одобрявам тази мярка, защото администрация е неоправдано раздута. Само че, е много важно, как ще го направят. Очудвам се, че се коментира задължителното средно образование. Трябва да има конкурси за всяко работно място и да се спазват критериите за него. Грамотността е първото, но не единствено изискване.

ДА МУ ГО НАЧУКАМ ВЪВ ГОЛАТА ТИКВА !

За съжаление това е нивото не само на този необразован пикльо, а и на голям брой подобни на него 13–15годишни драскачи в интернет. Трудна ще е борбата с такива като него. Вината е на всички, но най–много на политиците допуснали да се стигне до тук.

Една голяма част от населението, включително и младите хора, са институционално неграмотни. Това е точно така. Все пак има механизъм хората да се придържат към законността.За жалост, при КПСС и БКП тази възможност бе пропиляна напълно.

А пък тези дето уж са образовани са препрограмирани и с промити мозъци.Тези са по опасните

Крайно време беше . Трябва администрацията да бъде намалена до 30%.Това са хрантутковци на софрата.Всичко е електронизирано какъв е проблема .Приведствам решението на Томислав Дончев. Побързайте просто мярката е закъсняла.Следва да се обърне голямо внимание на работещите.

Навършили те пенсионна въздраст следва да се освободят !Има млади и надеждни хора ! Сега е момента да се възползвате г-н Дончев !

Просто харесвам вашите намерения !!!!!

Преди години, Дянков предложи всички агенции да се разхвърлят по областните градове и беше едно от малкото хубави предложения направини от него, но Борисов пак се огъна под напора на софиянци, това е негов патент.Нима в провинцията няма хора да я вършат тази работа, по- недостойни и по- неграмотни ли са?Ама- не, всичко да е в София, само софиянци да са в администрацията, а другите да им изкарват само заплатите.

Ще те улесня- нищо няма да направят!Защо ли, защото такова мероприятие се подготва много месеци, правят се разчети- кои са необхадими, кои-не.За 10 дни ще махнат незаетите и ще изхвърлят 20 пенсионера, е това е!

Мечтаеш за бели и красиви зъби ?Опитай това- запълва пукнатините в зъбите и ги избелва до снежнобели !https://bit.ly/2JNyrGH

Всички пенсионери да бъдат освободени и на тяхно място да бъдат назначени млади , образовани хора. Казвам образовани , защото всички знаем ,че работещи пенсионери в производството няма . Остават след навършване на пенсионна възраст на административна работа връзкарите и политически удобните . Да има национален телефон , на който да бъдат подавани сигнали за неспазване на тази разпоредба.

И гледам, че последните 30 години институционалната грамотност е на голяма висота. Стигна се и до там, че робството да се смята за мирно съжителство.

13 коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Шеф Кустев за скандала със Сашо Кадиев: Преди да ме ядоса, да пита майка си!

кадри bTV От няколко дни зрителите на bTV очакват с интерес новия епизод на „Аз обичам България”. Основният им мотив е да видят ще яде ли Сашо Кадиев бой от шеф Кустев. От кадрите в аноннса за играта се вижда, че актьорът и звездата на „Мастършеф” не просто се карат, …

Блиц Новини
Мила Михова вдигна скандал на Криси от „Ергенът” на живо по БТВ

кадри bTV Оперната певица Мила Михова надскочи ролята си на коментатор на любовното риалити „Ергенът” и буквално се скара на една от отпадналите участнички. Това беше Криси Горджъс, която в последните епизоди беше особено заядлива, най-вече към една от останалите „ергенки” – Екатерина. Михова реши да използва студиото на bTV, …

Блиц Новини
Снаха спря играта на свекърва си в „Стани богат“

Кадри: бТВ Ваня Балтакова, която дълги години е работила в библиотеката на Софийски университет, а сега е пенсионер, се представи на високо ниво в „Стани богат“ и спечели 5000 лева. За 1000 лева тя бе попитана: „С проектирането на какви обекти се занимава основно ландшафтната архитектура“?“ – Паркове и градини, …

error: Content is protected !!