fbpx

Дончева: С 8 млн. лева ГЕРБ иска да си осигури кворума в парламента

news.bg

ГЕРБ няма достатъчно пари и иска да запуши с 8 млн. лева пробойните. Истинският проблем е кворумът, той ще се държи от ДПС. Важно е да останем на власт, а БСП показва, че иска да скъси срока на 44-ия парламент. ГЕРБ няколко заседания провалиха с командировки, с болнични. Те се откупуват така (чрез ДПС) от години. Това заяви пред bTV лидерът на „Движение 21“ Татяна Дончева.

Припомняме, повод за думите й е решението за опрощаване на 8 млн. лева дългове само на Главно Мюфтийство, както бе решено на първо четене на Закона за вероизповеданията на 8 март –

Защо е необходимо да се опростят 8 млн. лева. Дали ще спести промените на ГЕРБ с пенсионната система, в резултат на която на над 300 000 пенсионера бяха взети инвалидните добавки. Според Дончева арестът на няколко души от Силистра цели да покаже на 300 000 души с инвалидни пенсии, че парите им са били източени от порочна схема, а не, че държавата няма пари.

Дали гражданинът от Силистра, който сега е в ареста, е виновен, запита реторично Дончева и обясни, че с промените е все едно човек да взема заплатата си от 3 гишета. „В Силистра 20-50 случая да намерят. Схемата се върти, за да обяснят защо на 300 000 няма да плащат инвалидни добавки“, каза Дончева по този случай.

Разграбването на България стана по друг механизъм. Такива хора (като фамилиите, срещу които се водят дела – Арабаджиеви, Баневи, Стайкови – б.р.) бяха избрани да получат парче от държавата. Дали някой е наивен, че това е станало безвъзмездно – предоставянето на 70% от предприятието „Полимери“ и това не е изисквало съответно разплащане.

Тази поредица от реторични въпроси зададе лидерът на „Движение 21“ Татяна Дончева. Припомняме, Дончева е защитник на Евгения Банева, сегашната съпруга на Николай Банев, който чрез масовата приватизация придоби „Полимери“.

Прокуратурата не може да седи безучастна, когато народът е ограбен. Има такива, които ще се преследват и такива, които няма да се преследват. Защо точно тези са попаднали в списъка – не е ясно,

Да преследваш олигарси е малко съмнително. От една страна – прокуратурата няма за какво да ги търси. Ако ги търси за неплатени данъци, това е въпрос на доказване и би могло да се справи.

Начинът за доказване на създаването на олигарси е през начина на придобиване богатство – законен начин, изтекли давности и е обречен. Всичко е свързано.

Танчето сякаш не знае ,че това не са просто олигарси , смесени предприятия .След кано са се замогнали в хотели ,заводи и т.н ,те се превръщат в една голяма перачница -през тях минават вагони с пари ,излизат чисти и се вливат наново в икономиката ни чрез безброй хотели ,огромни строежи .Цялото черноморие е застроено по тази схема ,даже и брата на Милен Велчев се беше маскирал на Кумчо Вълчо и се присъедини към голямата далавера .За безбройните руски ,украински арменски строежи на морски курорти ,молове административни сгради да не говорим .да не говорим .Международна политика ли е на държавата цялото черноморие да е изкупено от руснаци .Сега приходите от тези курорти отиват директно по сметки в Украйна ,Русия ,Армения ,Грузия без да се внася стотинка в нашия бюджет .Там са милиардите ,а не в гардероба на младия Вълчо Арабаджиев.

Борисов орязва каналите за финансиране на БСП.Това ги изнервя!Ако дойдат на власт,ще наблюдаваме обратния процес!Жалкото е,че и в двата варианта народа плаща!

Не е вярно, че нямат пари, имат, но така с нашите вашите пари от бюджета раздават, за да си осигурят комфорта в парламента и навън…

3 коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Полицай не послуша дъщеря си в „Стани богат“ и спечели много пари

Кадри: бТВ Никола Христов, който 28 години е бил инструктор по стрелба в МВР, показа самообладание, качества и знания в „Стани богат“ тази вечер. При един от въпросите обаче той бе сериозно разколебан, но в крайна сметка взе вярното решение и си тръгна с чек за 10 000 лева от …

Блиц Новини
Графа: Работохолик съм, но вече се пазя

Кадри Нова ТВ Вече доста години Влади Ампов – Графа е на върха със своето творчество и не само. Благодарение на него много млади таланти откриха попрището си в музиката. Неговият път както феновете му знаят започва от ранна детска възраст и както сподели издържа се сам от тийнейджърските си …

Блиц Новини
Ники Кънчев открива сезона на „Кой да знае?“

Кадри БТВ Тази вечер е старта на забавното куизно шоу „Кой да знае?“. С появата си в ефир бързо придоби популярност сред зрителите и сега се очаква с нетърпение. Гостите тази вечер са освен най-известната майка на мамино синче №1 – Катето Евро и господин „Стани богат“ Ники Кънчев. Двамата …

error: Content is protected !!