fbpx

Дом за толкова колкото можеш да платиш? Възможно ли е?

Да платиш за дома си толкова, колкото имаш… Шведски компании планират да въведат точно този метод на пазара във Великобритания.

В малкият град Уърдинг, предприемачите от BoKlok, съвместно с IKEA и строителната компания Skanska, ще създадат квартал от евтини домове.

Те ще се произвеждат във фабрика и ще се сглобяват изключително бързо, за да се облекчи острия недостиг на домове, който повишава цените на пазара. Често, средностатистическият работник не може да си позволи да си закупи апартамент, за това компаниите са склонни да продават къщите за сума, която отговаря на възможностите на купувача. А тази иновация може да предизвика и промени на пазара след време, пише www.dnes.bg.

Това е първият такъв проект във Великобритания за BoKlok. Преди години, предприемачите отново се опитали да прокарат идеята, но тогава настъпила глобалната икономическа криза и те били принудени да се откажат.

Компанията е построила Близо 11 хил. домове в Швеция, Финландия и Норвегия.

Според плана на BoKlok, 160 домове ще бъдат построени на земя, предоставена от кметството. 30% от тях ще са обществени жилища, а първите заселници могат да се нанесат в тях след две години.

Компанията ще иска живущите там да заплащат само толкова, колкото могат да си позволят, като това най-често е една трета от месечните им доходи. Домовете вървят с 25-годишна ипотека.

Тъй като Уърдинг има изключително ограничено количество земя, идеята на BoKlok ще помогне да бъдат създадени тройно повече домове, отколкото ако се използва нормалния начин за строителство. Конструкцията ще започне през 2021 година.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Майката на Митко от Цалапица: Започвам безмилостна борба!

Снимки ФБ и кадри БТВ Удар след удар понася борбената майка на Митко от Цалапица. Вече 8 месеца тя води ожесточена борба със съдебната система, от която иска единствено справедливи наказания за виновниците причинили смъртта на сина й. Атанаска Бакалова има и широката подкрепа на близки и не толкова хора, …

Hell's kitchen
Никол оцеля, ще готви в Хелс китчън

Кадри Нова ТВ Инфарктна за участниците резервация беше тази в последния епизод на Хелс китчън. Като водещи на двете кухни застанаха двама от най-добре представящите се, а именно Никол и Славейко. Борбата бе ожесточена и двата отбора завършиха на 2 секунди разлика. Според правилата Никол трябваше да напусне състезанието, но …

Блиц Новини
Мистерия с изгонването на Васка от „Ергенът“, ето какво скриха продуцентите

кадри bTV, YouTube/Надкаст Огромната част от аудиторията на “Ергенът” са жени. Малкото мъже, които гледат риалитито, пък най-вероятно ще спрат, след като вече я няма Васка. Тя беше еднолична шампионка по мъжки интерес в този сезон и този факт се отбелязва от всички коментатори. Защо обаче Васка си замина? Официалната …

error: Content is protected !!