fbpx

Докато има такива хора, надеждата е жива! Благодетели направиха най-хубавото за едно село в България

Снимка: www.momchilovtsifest.bg

В смолянското село Момчиловци учредиха фонд за подпомагане на млади двойки, с който да ги стимулират да останат там. Фондът е учреден от благодетели в памет на техните родители, които са живели там, съобщи БНР. Кметът на Момчиловци Сийка Суркова разказа за предаването „Преди всички“, че все повече млади двойки с деца заживяват в селото.

Новият проект подпомага двойки, които ще сключат брак и ще се установят в Момчиловци, а също така предвижда парична помощ за всяко новородено дете в селото. Вече има семейства, получили пари от фонда.

Според Суркова красивата природа, сигурността, която селото предлага, спокойният начин на живот са сред основните причини все повече млади хора и туристи да избират Момчиловци.

От осем години китайска държавна фирма произвежда кисело мляко за пиене с марката на името на селото, а по думите на кмета ежегодно то е посещавано от над хиляда китайски туристи. Мнозина от тях са изградили чудесни приятелски отношения с местните, разказва още Суркова.

Кметицата допълни, че в края на август приключва и курсът по китайски език. Той се организира за втора поредна година. Обучението се извършва от представители на Института „Конфуций“ с подкрепата на Общината. Суркова допълни, че курсът е бил безплатен и е привлякъл интереса дори на чуждестранни медии.

От 21 до 23 септември в Момчиловци ще се проведе Фестивал на киселото мляко.

В никакъв случай не допускайте да прекрачи прага ви Калпакли Чобан Цецко Ушатия /КЧЦУ/. Този „нов кърджалия в нова полуда“ – днешен еничар Кара Ибрахим, ще донесе единствено неизлечимо зло на хубавото Момчиловци и неговите хора. Обича да се изкарва народняк, да се гизди с калпаци, навуща и цървули, да препасва силях, нагъчкан с пищови и ножове – пазител и възродител едва ли не на традицията, но е прост и необразован. Софраджия и курбанджия – авантаджия, като оплюска чевермето, ще ви нарочи за хибридчици, пета колона на Путин и фалшива новина. След като пък и китайци идват при вас, ще пошушне където знае, че не сте надеждни партньори на НАТО и ЕС, не приемате джендърството и не се вричате в евроценностите – неговата либерална библия. Пазете се от този марокански скакалец, който сее зараза и болести като мухата ЦеЦе, който като малариен плазмодий ще ви причинява единствено краста и духовна малария.

Ха ха ха!Добре написано,но четете бе !Празник на млякото,а не на чевермето!Освен тоз дришльо ако не си е изпросил добиче!Що не отиде да яде агнешко в Странджа?Там ще го посрещнат много „топло“! Мръсна,долна гад и ибрикчия!

2 коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Пилот накара Ники Кънчев да онемее в „Стани богат“

Кадри: бТВ Станислав Кертиков продължи по емоционален начин блестящата си игра в „Стани богат“ тази вечер. След като се настани отново в стола на богатството, пилотът на самолет успя да докосне сърцето и душата на Ники Кънчев с признанието защо е решил да участва в телевизионната игра по бТВ. „Тук …

Блиц Новини
Луковит пропищя от щъркел, който кълве автомобили

Кадри Нова ТВ Малко комична история за агресивен щъркел разказаха хора от Луковит, но истинска. Те разказват, че животното кълве калници, сваля боята и нищо не може да го прогони от автомобилите. Щъркелът тормози Луковит и след завръщането си в града и поведението му дори ескалира. Часове след приземяването си …

Блиц Новини
Евгени Димитров – Маестрото: Търсим колоритни личности за „Бягство към победата“2

Кадри БТВ „Бягство към победата“ е едно риалити малко позабравено, тъй като минаха доста години от първото такова приключение, организирано и осъществено тогава от екипа на Слави Трифонов. Продуцентът му Евгени Димитров – Маестрото и отговорният редактор Йордан Свеженов споделиха любопитни подробности от подготовката в ефира на БТВ. Няма нито …

error: Content is protected !!