fbpx

Дойче веле: Шестте урока, които Борисов е научил от Живков

Не очаквах, че ГЕРБ ще спечелят евроизборите толкова убедително. Сбърках, защото не се бях замислял за шестте ценни урока, които Бойко Борисов е научил от Тодор Живков, пише Александър Андреев в коментара си за Дойче веле.

Урок първи: Да не допуска никаква вътрешна конкуренция за лидерството в своята партия. Просто и ясно, като индиански роман.

Урок втори: Да изгради стабилни местни партийни структури, които се опират най-вече върху средния управленски кадър и върху мнозинството от (и без това) опортюнистично настроените българи, особено в провинцията.

Урок трети: Винаги да си има по едно БЗНС за коалиционен партньор. Това върши отлична работа. Пък самото „БЗНС” нека да си мисли, че участва в управлението – няма лошо.

Урок четвърти: Винаги безусловно и безпрекословно да слуша Големия брат, „шефовете”. Защото те дават парите и те въртят геополитиката, в която България само скрибуца като обикновена бурмичка. А когато се върне в страната след поредната среща с „шефовете”, може и да понамигне на българите: „Абе ние там си ги говориме разни, ама тука нещата са си по нашенски”.

Урок пети: Да ходи сред народа с карамфил зад ухото, да реже ленти, да тропа хорце и от време на време да ръси общонационални приказки. Това е фундаментът на народната любов.

Шестия си урок Бойко Борисов интелигентно научи не от успехите на Живков, а от най-голямата му грешка: никога не закачай турците!

Навремето Живков си отглеждаше публичен образ като „човек от народа”. В неговите дълбоки стъпки Борисов каза легендарното „Вие сте прости и аз съм прост – затова се разбираме”. Поради интелектуално високомерие мнозина непростимо подценихме и двамата. И по-точно – умението им да остават на власт. Борисов отдавна вече се научи да управлява. И навярно ще спечели и следващите избори.

*Този текст е писан преди близо четири години. Но тъй като не е изгубил актуалност, днес го публикуваме още веднъж.

Източник: Дойче веле

Ами преди много години по Тошково врема ни учиха, че една тълпа /народ/ се управлява по-лесно когато е неграмотна и зависма от подаяния. Така хем мирно слуша и козирува, хем не скача на управляващите. Новите/страри/ управници почти докараха това положение. Неграмотността на населението/младото/ е глобална, другите избягаха в чужбина. Половината от гласоподавателите , че и повече получават помощи без да работят, зависят изцяло от управляващите/банкоматите/. Лъжата/бозата/ и демагогията по медиите заливат останалата будна част от населението и я отвращават от ежеднежието. Раздорите и разделението между хората също води до невъзможност да се противопостави на власт имащите/ каквито и да са , цветове, шапки, леви-десни/ все разбойници. И най-характерното , който и да дойде на власт, събува гащурите и се навежда на всички КПП-та.

Борисов е Престъпник , нелегитимен премиер.Психически Болен , Ненормалник , Убиец Крадец Мошеник Измамник.Този Тумор трябва да се ликвидира.С избори няма да стане , никой диктатор в историята на човечеството , не е свален с избори , а чрез ликвидация , Линч на общественно място като Псе.Това е нужно.Нищо друго не работи.

Говорите като човек с ментални проблеми…Сигурен ли сте, че ги нямате ?

Говорите като човек с ментални проблеми…Сигурен ли сте, че ги нямате ?

Нина, ако мислите че Валентин Ангелов разбира какво го питате, значи сте в грешка 🙂

5 коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Наско от Б.Т.Р. разкри голяма драма с Ал Бано в „Капките”

кадри Нова телевизия Моментът, в който знаменития италиански певец Ал Бано излезе да пее със своето копие в „Като две капки вода”, ще се запомни като един от най-силните в този сезон на шоуто. В интервю за сутрешния блок на Нова телевизия обаче Наско от Б.Т.Р. разкри, че дуетът между …

Блиц Новини
Ники Кънчев: Жена ми заплаши, че ще ме остави на улицата

Кадри: бТВ Водещият на „Стани богат“ Ники Кънчев започна по необичаен начин телевизионната игра тази вечер. Той определи себе си като мислител и разкри какво му е заръчала неговата половинка. „Жена ми днес ме изпрати с думите: Не се прибирай, ако не дадеш най-после тези 100 000 лева на някой …

USA news
Do not dye Easter eggs this color

Easter is coming – that means it’s time to think about dyeing eggs. Traditionally, the best colors are red, burgundy and orange. Church does not forbid painting one of the main symbols of Easter in other colors, but it is better to avoid using dark shades. What colors are eggs …

error: Content is protected !!