fbpx

Дойче веле: Борисов става все по-безсилен. Какво предстои?

 

Управлението „Борисов 3“ заприлича на поредица от страстни седмици – с разпятие в петък и чудодейно (но на косъм) възкръсване през уикенда. Резултатът: премиерът Бойко Борисов става все по-безсилен. Какво предстои?

www.dw.com  Коментар от Даниел Смилов:

В есенния политически сезон управлението “Борисов 3” заприлича на поредица от страстни седмици – с разпятие в петък и чудодейно (но на косъм) възкръсване през уикенда. Всеки понеделник сутрешните блокове започват с водосвет и молитви за здравето на правителството. След това обаче избухва скандал, последван от реторическо линчуване и призиви “Разпни го!”. В резултат премиерът взе да добива все по-мъченически вид, а народът изпадна в предреволюционно люшкане между еуфория и отчаяние (редувани според политическите пристрастия). А за предреволюционно люшкащите се народи знаем, че са жадни за жертви.

Ясно е, че страстните седмици не могат да продължават дълго без някаква по-драматична развръзка. В демократичната надпревара възкръснали за вечността няма, но с настоящото правителство мандат от четири години започна да изглежда като цяла вечност. Разумно би било може би да се скъси поне наполовина: половин вечност е по дефиниция по-търпима.

Като библейска сценка

Какво се случва през настоящата страстна седмица? Проблемът е, че всъщност няма нищо ново – всичко е до болка познато повторение на старото. А нещата толкова са се ритуализирали, че вече се разиграват като библейска сценка:

1) Начало: Макар и лошо, правителството изглежда единственото възможно в тази ситуация;

2) Завръзка: Негов представител, обикновено “патриот”, извършва абсолютно недопустимо действие. В последния казус “грешникът” бе Валери Симеонов. Вицепремиерът изрече неща, заради които в една нормална държава просто не би могъл да остане на този висок пост. Извинението на Симеонов бе, че не му е за първи път. Към това се добави и малко по-сложният случай, при който агенция под политическата опека на ВМРО (най-малкото в смисъл, че шефът ѝ е номинация и кадър на тази партия) се оказа обвинена като организирана престъпна група за продажба на българско гражданство. И двете прегрешения са достатъчно тежки, за да предизвикат правителствена криза. Тя започна с вътрешен разпад на “Обединените патриоти”, при който на фона на грехопадението на двамата си партньори Волен Сидеров се опита (неуспешно) да се представи като консерватор-светец;

Продължението четете www.dw.com

Е , ВСЕ ВИ НЕ Е УГОДНО ! Или най-изгодно е всяка година да има избори ! Нали се харчат народни пари , пък после защо няма увеличение на заплати , пенсии и др А какво беше когато управляваха другарите ? -всички го знаем Сега обещават по 6400 лв за с-ва с второ дете но откъде ще ги вземат ? А когато дойдат на власт се оправдават с -обран бостан Хайде , хайде кусали сме и тяхната попара ! Благодаря – горчива е !

ima ot kqde,stiga da se reshi nyakoy,naistina da go napravi-partiynisubsidii,nso,administratsii……..

Какво да ни е угодно, че това правителство и неговия „умен“ лидер спира обекти от национално значение, осигуряващи доходи на държавата ли? Че раздаде електро енергийната мрежа на България, че плямпа само простотии и сме за смях пред света или сме стабилна държава и стабилно бедни?

Тоя сайт сигурно предава от Позитано.

На българина му дай само да критикува. Ако трябва да сменим правителството то кой ще изберем ?Червените мухали, турците разпрани или ще внесем нещо от Русия?

Пари има, но всичко се краде в България

Твоита мила майка Гербаджииска да еба аз…….марш до стената мамицата ти…

ПО ЛИ Е СЛАДЪК НА БОКО КУРА ОТ ОНАЯ ГОРЧИВА ПОПАРКА? ЛАПАЙ ГО,ЛАПАИ….ОБЪРШИ МУ СИРЕНЦЕТО ,ЧЕ ИДВА ПАК ПОПАРКА ГЕРБАДЖИИСКИ БОКЛУК!

А вие като критикувахте комунизма и лишихте българите от социални права, като докарахте на власт мутри, престъпници-демократи и бивши комунисти, добре ви беше, а! А сега ние да мълчим и да ни съдирате кожите! Е, внесохте джендъри от Брюксел, виждате как управляват !

Az cam za ostavka na pravitelstvoto,drugo ne iskam,sled tova shte si kaja dumata.

Не бъдат ли изправени на стената тези 240 прасета, депутати начело с Б. Борисов и народа да ги линчува България няма да се оправи още 30 г. !!!!!!!!!!!!!!!!
На каквито и философи да се правим запомнете го това !!!!!

Б .Борисов Трябва да се махне защото е неспособен да оправлява и съсипа и това което остана от нашата Родина със своето слагачество пед ЕС и НАТО със една дума ДУПЕДАВЕЦ !!!….

Б .Борисов Трябва да се махне защото е неспособен да оправлява и съсипа и това което остана от нашата Родина със своето слагачество пед ЕС и НАТО със една дума ДУПЕДАВЕЦ !!!….

15 коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Шеф Кустев за скандала със Сашо Кадиев: Преди да ме ядоса, да пита майка си!

кадри bTV От няколко дни зрителите на bTV очакват с интерес новия епизод на „Аз обичам България”. Основният им мотив е да видят ще яде ли Сашо Кадиев бой от шеф Кустев. От кадрите в аноннса за играта се вижда, че актьорът и звездата на „Мастършеф” не просто се карат, …

Блиц Новини
Мила Михова вдигна скандал на Криси от „Ергенът” на живо по БТВ

кадри bTV Оперната певица Мила Михова надскочи ролята си на коментатор на любовното риалити „Ергенът” и буквално се скара на една от отпадналите участнички. Това беше Криси Горджъс, която в последните епизоди беше особено заядлива, най-вече към една от останалите „ергенки” – Екатерина. Михова реши да използва студиото на bTV, …

Блиц Новини
Снаха спря играта на свекърва си в „Стани богат“

Кадри: бТВ Ваня Балтакова, която дълги години е работила в библиотеката на Софийски университет, а сега е пенсионер, се представи на високо ниво в „Стани богат“ и спечели 5000 лева. За 1000 лева тя бе попитана: „С проектирането на какви обекти се занимава основно ландшафтната архитектура“?“ – Паркове и градини, …

error: Content is protected !!