fbpx

Добрата новина: Младоженци дариха пари от сватбата си на най-малките

През последните години все повече млади хора, решили да сключат брак, избират вместо подаръци и цветя за най-щастливия ден в живота им, да направят другиго щастлив. Такъв избор правят Александрина и Петър от Велико Търново преди седмица.

Александрина и Петър са заедно от 2 години, но преди една тя казва „да” на брега на остров Тасос.

Двамата се притесняват да застанат пред камерата на NOVA, защото никога не са търсили публичност за доброто дело, което са решили да направят.

„Ние не сме първите, които правят така. Нашата идея идва от мои приятели, които за кръщенето на техния син решиха вместо цветя, да събират детски книжки, които всъщност дариха след това“, разказва Александрина.

От 16 юли тази година са съпруг и съпруга. Вместо цветя за булката свидетелите на любовта им даряват символична сума.

„Понеже се вдигна доста шум , все едно ние сме направили нещо страхотно, а парите са на нашите гости, трябва да им благодарим на тях, че приеха каузата ни и така събират 1000 лв. След няколко дни тези букети няма да имат никаква стойност. Имаше цветя, но хората, които дори подариха цветя, те допринесоха и за каузата“.

Даряват парите на неонатологичното отделение на болница „Д-р Стефан Черкезов“ във Велико Търново.

„За което сме им безкрайно благодарни, това е първа стъпка в техния живот, с дарителство, и то към най-малкият пациент“, заявява Мария Нешева, старша сестра в неонатологичното отделение.

С дарението ще бъдат закупени сензори, с които се следят жизнените показатели на малките пациенти.

„Те са за съжаление скъп консуматив и са за еднократна употреба“, обяснява още Нешева.

От началото на годината в болницата са се родили повече от 500 деца. Екипът на родилното отделение показа на младото семейство къде ще отидат парите им.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
“Ергенът” разсипа здравето на Васка, получила паник атаки и припаднала

кадри bTV, YouTube/Надкаст Истински кошмар е изживяла любимата ергенка на мъжете Васка. Тоталното игнориране от страна на продукцията я докарало истински срив, разкри тя в подкаста “Надкаст”. Месеци след снимките на “Ергенън”, тя буквално припаднала от това, което видяла да се излъчва по bTV. “В началото бях много разочарована. Отрази …

Блиц Новини
Изгонената Силви към Ергена Алек: Ще си понесе последствията

Кадри БТВ От надпреварата за сърцето на „Ергенът“ отпадна една доста противоречива личност, а именно Силви, която се оказа нехаресвана от никой и дори дамите вътре се страхуваха от нея Не съм очаквала така да стане, беше изключително неприятно. Това бяха интриги, които Криси направи, но това си е за …

Блиц Новини
„Бригадата“ помага на семейство с девет деца

Кадри БТВ Този сезон на „Бригада нов дом“ е обърнат в помощ на многодетни семейства. Такива явно се намират в България, макар да не се срещат често. Хора, които са отдадени на семейството и децата получават и помощ от бригадата. След двойката с шест деца, чийто ремонт проследихме вече, сега …

error: Content is protected !!