fbpx

Днес е голям празник за Румяна Желева

Снимка: wikipedia

Румяна Желева е родена на 18 април 1969 в Нова Загора. Завършва немска езикова гимназия в Бургас, а през 1995 – висше образование в Софийския университет със специалност социология. През 2003 защитава докторантура (PhD) в същата област в Университета „Ото фон Герике“, Магдебург, Германия, с дисертация на тема „Социално-интерпретативни модели на предприемачите в икономиката на прехода“.

Желева е експерт в областта на пазара на труда, човешките ресурси и социалната политика. Преподавател по „Връзки с обществеността и корпоративни комуникации“ в Катедра „Социология“ в СУ „Св. Климент Охридски“. Гост-професор по европеистика в Магдебургския университет и научен сътрудник първа степен в Института по социология при Българската академия на науките. През годините на научната си кариера има професионален опит в управлението на редица търговски дружества, заемайки ръководни длъжности.

Научните и професионалните ѝ интереси са свързани с икономиката на прехода и преструктурирането на организацията на труда в Източна Европа. Участвала е като изследовател и консултант в проекти на Програмата за развитие на ООН и Програма ФАР за разработване на инициативи за пазара на труда, социално включване и младежка заетост.

Има десетки публикации и над 20 участия в международни проекти и конференции в Германия, Австрия, Кипър, Норвегия, Латвия, Португалия, Унгария, Русия и Сърбия в областта на индустриалните отношения, предприемачеството и корпоративната социална отговорност. Специализирала е икономическа и индустриална социология в Германия – в Университета в Билефелд и в Свободния университет в Берлин.

Член е на организациите Berliner Forum (International network of business ethics), Българска социологическа асоциация (БСА) и „Ротари клуб Бургас Приморие“, координатор за България на Европейска асоциация за социология на селото (European Association for Rural Sociology).

Кое е това посмешище,което показа на света ли колко сме жалки…

Г-жа Желева много изложи Новозагорци….
И най вече нейното обкръжение……
Много е зле…

2 коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Огромен гаф при въпрос за 3000 лева в „Стани богат“

Кадри: бТВ Рентгеновият лаборант Павел Антонов продължи играта си в „Стани богат“, но последния въпрос, който му бе зададен от Ники Кънчев поради много дискусии. За 2000 лева Павел бе попитан: „Коя легенда на Формула 1 създава нискотарифна самолетна компания, докато е действащ пилот“? – Михаел Шумахер, Аертон Сена, Ники …

Блиц Новини
Разкошен дом показа Таня Боева в Черешката на тортата

Кадри Нова ТВ Новият сезон на готварското шоу „Черешката на тортата“ стартира с поп фолк изпълнителката, ослепителната Таня Боева. Шеф Манчев смени Виктор Ангелов на екран и сега ще гледаме как неговите избранници се справят в кухнята, а също и като домакини. Боева посрещна своите гости в уютния си дом …

Блиц Новини
Едва 3000 души получиха еднократна помощ

Малко е известно сред българското население, че съпругът, съпругата или децата на починал осигурен имат право на еднократна помощ, отпускана от държавата. „Право на еднократна помощ при смърт на осигуреното лице, съгласно Кодекса за социално осигуряване (КСО), имат неговите: съпруг (съпруга); деца; родители. Децата на починалото лице имат право на …

error: Content is protected !!