fbpx

Диетолози определиха най-добрата диета за жени над 40 години

Британски диетолози споделиха мнението си за това кои групи храни са вредни за жените над 40-годишна възраст.

Оказа се, че на първо място не трябва да се ядат храни с ниско съдържание на мазнини – в техния състав има вредни стабилизатори, емулгатори и подсладители. Това становище беше изразено от диетолога Амелия Фриър. Тя също така заяви, че жените не трябва да ядат прекалено много сладки плодове, защото те могат да предизвикат скокове на кръвната захар. Вместо това е по-добре да се гризат кисели ябълки и то не по-късно от 18:00 ч.

Експертът по хранене Джаклин Колдуел-Колинс подхвана темата за закуската. Тя каза, че е най-добре да се ядат зеленчуци и плодове в средата на зрелостта и да се абсорбират ферментирали храни, богати на фибри и пробиотици, като кефир или кисело зеле за закуска.

Въпреки това друг диетолог съветва да яде повече кимчи (корейска храна, наподобяваща нашето кисело зеле).

И накрая, друг британски диетолог дава съвети за консумацията на мазни храни. Той съветва жените да приемат авокадо, риба, ядки, ленено семе и зехтин. / www.glas.bg

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Дара лудо влюбена в годеника си

Кадри БТВ Вечерта в Денсинг старс бе посветена на много близки хора на участниците. Всеки от тях остави сърцето и душата си на сцената на бляскавото шоу. Тази вечер танцувахте за любимите си хора, не само за точки и престиж. Обичахте и бяхте обичани. Любовта няма граници, няма първи и …

Блиц Новини
Рязката смяна на температурите носи огромен риск

Кадри Нова ТВ От няколко дни синоптиците тръбят за големи температурни амплитуди. След дни със стойности около и над 30 градуса ще застудее изведнъж. Това е като шок за организма и неговата адаптация.Това може да ни може да се изправи пред различни предизвикателства. Едно от основните последствия от рязката смяна …

Блиц Новини
Шеф Токев коментира козунаците от 200 лева: Органичните яйца са много скъпи

кадри bTV „Порше” или „Ферари” не струват колкото един „Фиат”, този коментар направи шеф Андре Токев по повод рекордната цена от 200 лева за килограм козунак по Великден. В „Преди обед” по bTV той обясни, че един майстор трябва сам да си поставя цената, а не клиентите да я определят. …

error: Content is protected !!