fbpx

Дечо Дечев разкри неподозирани проблеми на Здравната каса, създавани от „едни хорица“

Проблемът в Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) идва от едни хорица, които се въртят на места, които не са видими за обществото, но дърпат конците на касата. Това обяви новоизбраният управител на НЗОК д-р Дечо Дечев пред bTV.

В петък парламентът го подкрепи за поста, а до избора му се стигна след предсрочното освобождаване на Камен Плочев. Дечев ще довърши мандата на Плочев до 12 март 2020 г., предаде Блиц.

Той обясни, че знае кои са тези хора, които искат да дърпат конците, не ги назова по име, но уточни, че те са част от системата на Здравната каса.

Той отбеляза, че има силно болнично лоби, големи корпоративни играчи, които за сметка на държавните и общински болници прокарват политика, която е изцяло в тяхна полза, която е по отношение на т. нар. лимити.

„Има много интереси в системата – тези лобита са вкарали хора, които влияят“, обяви Дечев.

„Не съм от хората, които позволяват да им диктуват решения”, предупреди новият управител на Здравната каса.

Той уточни, че е приел да оглави Здравната къса, въпреки че новият пост не е по-добре платен, нито му носи повече предимства от директорския пост в болница „Св. Иван Рилски” именно, защото има много проблеми за решаване и смята, че може да се справи.

„Приех, защото мисля, че ситуацията по-тежка не може да стане“, допълни Дечев.

„Народното събрание ме подкрепи, това е подкрепа не толкова към моята персона, а политическата класа е разбрала, че проблемите в сектора са много сериозни и тежки и трябват промени.

Длъжността трябва да бъде професионална, на длъжността управител на НЗОК трябва да бъде експерт. Дойде времето, в което политиците разбраха, че са били на погрешен път, като са мислили, че длъжността управител на НЗОК трябва да е политическа”, добави новият шеф на Касата.

„Всеки бюджет трябва да има адекватност на дейностите, зададени за определен период от време. Предлага се коренна промяна в дейността на НЗОК, трябва да се работи по ефективност, ефикасност и контрол“, изтъкна той.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Пилот накара Ники Кънчев да онемее в „Стани богат“

Кадри: бТВ Станислав Кертиков продължи по емоционален начин блестящата си игра в „Стани богат“ тази вечер. След като се настани отново в стола на богатството, пилотът на самолет успя да докосне сърцето и душата на Ники Кънчев с признанието защо е решил да участва в телевизионната игра по бТВ. „Тук …

Блиц Новини
Луковит пропищя от щъркел, който кълве автомобили

Кадри Нова ТВ Малко комична история за агресивен щъркел разказаха хора от Луковит, но истинска. Те разказват, че животното кълве калници, сваля боята и нищо не може да го прогони от автомобилите. Щъркелът тормози Луковит и след завръщането си в града и поведението му дори ескалира. Часове след приземяването си …

Блиц Новини
Евгени Димитров – Маестрото: Търсим колоритни личности за „Бягство към победата“2

Кадри БТВ „Бягство към победата“ е едно риалити малко позабравено, тъй като минаха доста години от първото такова приключение, организирано и осъществено тогава от екипа на Слави Трифонов. Продуцентът му Евгени Димитров – Маестрото и отговорният редактор Йордан Свеженов споделиха любопитни подробности от подготовката в ефира на БТВ. Няма нито …

error: Content is protected !!