fbpx

Депутат от БСП: Трябва да попитаме хората за въвеждането на еврото

В неделя БСП представи нова програма за бъдещето на страната, която социалистите нарекоха „Визия за България”. Според тях това не е алтернатива на ГЕРБ, а на системата. Корнелия Нинова обясни, че новата визия е провокирана от диагнозата на един учен от БАН, че България е в клинична демографска смърт. Социалистите обсъдиха идеите за развитие на страната в четири приоритетни сфери – икономика и доходи, регионално развитие, здравеопазване и образование, съобщава Нова тв.

 

„Корнелия Нинова постави въпроса за еврото на обсъждане в БСП с цел да се започне този разговор. Идеите ни в документа подлежат на дискусия и ще обикаляме страната, за да се срещнем с организации. Няма как да си затворим очите, че в България има много хора, които поставят под въпрос полезността на това действие. Искаме да чуем какво мислят хората”, обясни в „Здравей, България” Александър Симов от БСП.

Относно предложението за безплатни детски градини, той поясни, че става въпрос за политическа воля за промяна, а не да се вземат пари от една сфера и да се дадат в друга.

„Става въпрос за цялостна реорганизация на държавата. Не е разговор за пари, а за реална и конкретна политика. Разговорът за пари ще излезе на дневен ред, но когато започнат да се правят тези мерки”, каза още депутатът от БСП.

„На практика има две Българии, които нямат нищо общо помежду си. Ако ние не направим политика, която да запуши тази голяма разлика, никога няма да можем да кажем, че сме просперираща държава. Затова са и тези идеи – за безплатни детски градини, както и това болниците да не са повече търговски дружества. Това са нормални неща, които трябва да бъдат променени”, каза още Симов.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Пълен обрат с Вики след „Ергенът”: Прави много пари от прякора Цър-пър

кадри bTV, Инстаграм/Виктория Асенова Ако Алек ми беше дал роза в последния епизод, щях да му я откажа, това заяви Виктория Асенова, която напусна „Ергенът” след като се превърна в най-обсъжданата участничка този сезон. Тя направи това изказване в подкаста „Надкаст”, където стана ясно, че вече е започнала да капитализира …

Блиц Новини
Илия Луков разтърси ефира на БНТ с баладата за Гунди и Котков

кадри БНТ Народният певец Илия Луков разтърси с емоция студиото на БНТ в предаването на Георги Любенов. Той дойде за интервю, което много бързо се превърна в мини концерт. Луков изпя три песни, като първата беше легендарната балада за Аспарухов и Котков. Певецът не спести нищо от емоцията, която му …

Блиц Новини
Пилот накара Ники Кънчев да онемее в „Стани богат“

Кадри: бТВ Станислав Кертиков продължи по емоционален начин блестящата си игра в „Стани богат“ тази вечер. След като се настани отново в стола на богатството, пилотът на самолет успя да докосне сърцето и душата на Ники Кънчев с признанието защо е решил да участва в телевизионната игра по бТВ. „Тук …

error: Content is protected !!