fbpx

Депутатите от БСП се връщат в парламента

„БСП за България“ се връща в парламента. От днес левицата подновява участието си в пленарните заседания след повече от тримесечно отсъствие, съобщава БНТ.
Загубата на евровота накара Националния съвет на партията да отчете излизането от Народното събрание като грешка и да поиска връщането на депутатите в зала.

Червеното недоволство принуди лидера на партията Корнелия Нинова да подаде оставка.Тя обаче заяви, че ще се кандидатира отново за председателския пост на предстоящия през юни конгрес.

От левицата настояват и за оставката на финансовия министър. Според тях Владислав Горанов е виновен за неправомерното раздаване на над 6 млн. лева от държавния бюджет като партийни субсидии.
Преди дни той обясни, че увеличението е дошло заради законова формулировка, която позволява парите на политическите формации, неполучили подкрепа от 1% на изборите, да бъдат преразпределяни сред партиите, преминали тази бариера.

В понеделник правителството предложи промяна в закона, отнемаща им тази възможност със задна дата. Днес тя ще бъде гласувана от парламента. Ако бъде приета, партиите ще трябва да върнат надвзетите пари.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
“Ергенът” разсипа здравето на Васка, получила паник атаки и припаднала

кадри bTV, YouTube/Надкаст Истински кошмар е изживяла любимата ергенка на мъжете Васка. Тоталното игнориране от страна на продукцията я докарало истински срив, разкри тя в подкаста “Надкаст”. Месеци след снимките на “Ергенън”, тя буквално припаднала от това, което видяла да се излъчва по bTV. “В началото бях много разочарована. Отрази …

Блиц Новини
Изгонената Силви към Ергена Алек: Ще си понесе последствията

Кадри БТВ От надпреварата за сърцето на „Ергенът“ отпадна една доста противоречива личност, а именно Силви, която се оказа нехаресвана от никой и дори дамите вътре се страхуваха от нея Не съм очаквала така да стане, беше изключително неприятно. Това бяха интриги, които Криси направи, но това си е за …

Блиц Новини
„Бригадата“ помага на семейство с девет деца

Кадри БТВ Този сезон на „Бригада нов дом“ е обърнат в помощ на многодетни семейства. Такива явно се намират в България, макар да не се срещат често. Хора, които са отдадени на семейството и децата получават и помощ от бригадата. След двойката с шест деца, чийто ремонт проследихме вече, сега …

error: Content is protected !!