fbpx

Делян Пеевски: 1 лев субсидия означава фалит за партиите, нека да е 0 лева и финансиране по американски модел

снимка: Георги Колев, Блиц

Ще има консултации за ДДС-то, ако ще има реално поевтиняване на цените за потребителите, заяви в кулоарите на парламента Делян Пеевки, депутат от ДПС, предаде Блиц. „За намаляването на ДДС-то първо ще направим консултации – ако има реално поевтиняване за потребителите го искаме, ако няма – няма смисъл“, допълни Пеевски.

„Радваме се, че управляващите ни чуха за детските градини. Това ще се случи. Искаме безплатни детски градини и финансиране на нови детски градини. Чуха ни с ДДС-то на книгите, оттам нататък продължаваме с хляба и лекарствата, ако ще има резултат за гражданите“, уточни още Пеевски. Народният представител от ПГ на ДПС Йордан Цонев заяви, че днес са първите консултации с фармациите по отношение на идеята за намаляване на ДДС ставките на лекарствата. „Няма да направим предложение, ако няма гаранции, че ще паднат цените. Утре от 10.00 ч. пак тук са консултациите с тези, които се занимават с производството на хляб“, допълни още Цонев.

„Предложението на ГЕРБ няма да подкрепим, но ще подкрепим да е 0 лв. субсидията. За нас това е див популизъм, което се предлага. Хубаво е да се изясни какво правят партиите после. За нас това значи фалит на партиите при 1 лв. субсидията. Нормално е, ако ще се променя моделът на финансиране да бъде 0 лв. и отворено финансиране от американски тип от ясни и прозрачни донори“, каза Пеевски. На въпрос дали това ще постави партиите в зависимост от бизнеса, Пеевски посочи, че 1 лв. е фалит на партиите. „Ако не сменим модела на финансиране, нямаме партии в политиката и всичко ще е собственост на олигарсите. Изборът е на партиите“, допълни още Пеевски.

Всички партии гърмят,че ако няма субсидии,олигарсите ще завладеят партийте. Ами вие сами казвате,че ще се продадете за пари ,не че и сега не го правите.
Когато Левски правеше комитетите и събираше пари за оръжие,султана не го е финансирал.
Като искаш да правиш партия и да развиваш партиен живот,ще си плащаш за разходите. Няма аз да не харесвам някоя партия ,а държавата да е финансира с парите на народа.
Не ,не и не. И 1 лев не заслужават.
Така бавно ,но ден след ден ще падат неправдите от гърба на българина.
Какво педстои?
Да започнат държавните служители да си плащат осигуровките. Така ще се заздрави стълба на пенсионното осигуряване.
Да се установят най-после фалшивите телкове и да се лишат хората от неправилно получаваните пенсии.
Да се освободят всички пенсионери от работа в държавната и общинска администрация. Ако работят да не получават пенсия. Това е стимул за назначаване на работа на млади хора.
Да не се намалява ставката на ДДС. Това ще доведе до обогатяване на бизнеса и дори до увеличение на цените.
Най – бедните да се подпомагат с помощи за дърва,парични добавки и друг вид подпомагания.
Да се затегнат и контролират разходите по издръжка на управлението. Там изтичат много средства с наличие на корупция и липса на контрол.
Още мерки могат да се предприемат,но и тези не са малко.

1 коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Изгонената Силви към Ергена Алек: Ще си понесе последствията

Кадри БТВ От надпреварата за сърцето на „Ергенът“ отпадна една доста противоречива личност, а именно Силви, която се оказа нехаресвана от никой и дори дамите вътре се страхуваха от нея Не съм очаквала така да стане, беше изключително неприятно. Това бяха интриги, които Криси направи, но това си е за …

Блиц Новини
„Бригадата“ помага на семейство с девет деца

Кадри БТВ Този сезон на „Бригада нов дом“ е обърнат в помощ на многодетни семейства. Такива явно се намират в България, макар да не се срещат често. Хора, които са отдадени на семейството и децата получават и помощ от бригадата. След двойката с шест деца, чийто ремонт проследихме вече, сега …

Блиц Новини
Майката на Митко от Цалапица: Започвам безмилостна борба!

Снимки ФБ и кадри БТВ Удар след удар понася борбената майка на Митко от Цалапица. Вече 8 месеца тя води ожесточена борба със съдебната система, от която иска единствено справедливи наказания за виновниците причинили смъртта на сина й. Атанаска Бакалова има и широката подкрепа на близки и не толкова хора, …

error: Content is protected !!