fbpx

Дебатите са си дебати, а сега по същество: Ето кога местим стрелките на часовниците

Сменяме времето и в неделя, 28 октомври 2018 година от 4:00 часа през нощта, когато сменяме часа с един назад, тоест от 4:00 часа става 3:00 часа.

Защо сменяме часа два пъти годишно?

Астрономическото часово време е това, което използваме от октомври до март.  Лятното часово време се използва, за да се получи по-добро съвпадение между светлата част на деня и активните часове на работещите и учещите.  Това би следвало да намали разходите за осветление.  Първоначално е въведено в началото на 20 век в Германия. В България се прилага от 1979 година.

ЛЯТНО ЧАСОВО ВРЕМЕ Е НАЙ УМЕСНО !

Истинското време е зимното! Как ние българите все трябва да променяме нещо и после търсим някакво оправдание!

ЗА КАКВО ВИ Е „УМЕСНО“ , НАУЧЕТЕ СЕ ДА ПИШЕТЕ ПРАВИЛНО, ТА ЗА КАКВО ВИ Е УМЕСТНО ВАШЕТО ЛЯТНО ВРЕМЕ? АКО ЗА ВАС Е „УМЕСНО“, ЗА ДРУГИ ХОРА НЕ Е УМЕСТНО. НАЙ-ХУБАВО СИ Е АСТРОНОМИЧЕСКОТО ВРЕМЕ, ТОВА, ПРИ КОЕТО СА ЖИВЕЛИ И НАШИТЕ ПРЕДЦИ. ДА НЕ БИ ДА ОЧАКВАТЕ, ЧЕ ЩЕ НАПРАВИТЕ НЯКАКВИ ВЕЛИКИ ДЕЛА КАТО ИМАТЕ ЛЯТНО ЧАСОВО? НЕЕЕЕ, ПАК ЩЕ СИ БЪДЕТЕ „УМЕСНО“ СЪЩИЯТ ЧОВЕК. НЕ ИСКАМ НИКОЙ ДА ПОСЯГА КЪМ ТОВА, КОЕТО ОТ ВЕКОВЕ СЕ НАРИЧА АСТРОНОМИЧЕСКО ВРЕМЕ. СМИРЕТЕ СЕ, ХОРА, СТИГА СТЕ СЕ РОВИЛИ В НЕЩАТА, КОИТО САМО БОГ КОНТРОЛИРА. НИКОЙ НЕ Е ГОСПОДАР НА ВРЕМЕТО. ОЩЕ ЛЕВСКИ Е КАЗАЛ, ЧЕ ВРЕМЕТО Е В НАС И НИЕ СМЕ ВЪВ ВРЕМЕТО.

Естествено е да бъдем в хармония с природата!Тоест да си влезем завинаги в астрономическото време.Това е точния биоритъм – сега,като се смени с час назад си влизаме в астрономическото часово време!

Астрономическото време.Стига с тия простотии лятното часово време.Докога ще си играете с хората.

А замисляли ли сте се какво ще правите като се съмне в 03.30 часа през летните месеци по зимно часово време?

А замисляли ли сте се какво ще правите като се съмне в 03.30 часа през летните месеци по зимно часово време?

ТВЪРДО ЗА АСТРОНОМИЧЕСКОТО ЧАСОВО ВРЕМЕ!!

ЗА астрономическо то часово време съм и аз! Замислете се колко лошо влияние оказва върху здравето лятното часово време. А какво по-важно от здравето има? Не ни ли е достатъчен стресът за всичко останало, че и това да си причинявам е? !

Ами ти за това си толкова и грамотен.

Ще правим квото винаги са правили хората по това време, преди да започнем да местим стрелките.

Твърдо за астрономическото време.

Повечето от коментиращите тук са астрономическото/зимно/ часово време. И в други сайтове коментарите са за зимното часово време. Интересно ми е тогава защо по БТВ били правили анкета и 58% били за лятното часово време. Истина или манипулация?

Твърдо за астрономическото време

Разбира се, за астрономическото време. като започнат зимните ветрове и снегове в тъмнината и студа, какво ще правим?

Разбира се,че астрономическото време.Без коментар.То си е ясно.

За АСТРОНОМИЧЕСКОТО-ЗИМНОТО ВРЕМЕ!

Според астрономическото време лете съмва в 4 часа , а аз често осъмвах някъде с въдица в ръка . И се чувствах страхотно !!!

20 коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Алек Младенов: Не ме интересуват мненията на хората

Кадри БТВ От както стана ясно решението на Алек Младенов да не избере нито една от двете дами го разкостиха откъде ли не. От социалните мрежи го заливат коментари, както и гости, поканени в телевизията да му искат обяснение. Какво направи бе брат? Изглеждаше, че направи всичко това заради майка …

Блиц Новини
Ергенът Алек Младенов: Съвестта ми е чиста

Кадри БТВ Голяма изненада поднесе Алек Младенов с решението си да не избере нито една от двете претендентки за сърцето му. Зрителите са шокирани, но най-вече дамите, които най-малко са очаквали този развой на събитията. Алек се сбогува с двете дами с емоционално видео, в което поотделно благодари и на …

Hell's kitchen
Камелия щастлива, Чоткин спечели Хелс китчън

Кадри Нова ТВ Лъчезар Чоткин е името на големият победител в сезон 6 на „Хелс Китчън“. Той успя да се пребори със Станислав Димитров и спечели голямата награда от 100 000 лева. Шеф Виктор Ангелов се обърна към двамата в присъствието на неговите су-шефове, родителите и близките на финалистите и …

error: Content is protected !!