fbpx

Двама българи са водачи преди последните гонки на Европейската купа по ветроходство във Варна (снимки)

Калина Маринова (СК „Черно море Бриз” Варна) в клас „Лазер 4.7“ и Любен Тенекеджиев (ЯК „Порт Бургас”) в „Лазер Стандарт“ са водачи във временното класиране преди последния ден от Европейската купа по ветроходство в клас „Лазер“, която се провежда във Варненския залив.

В „Лазер Радиал“ след първите 6 старта начело е Максимилиан Роска (Румъния). Организатор на проявата е Българската федерация по ветроходство, а домакини са Община Варна и СК „Черно море Бриз“.

През втория ден условията позволиха да се проведат нови 3 гонки. На старт застанаха 35 състезатели от България, Румъния и Украйна. В класа за подрастващи Laser 4.7 начело вече е Калина Маринова, с две точки пред съотборниците в ЯК „Кап. Георги Георгиев Порт Варна” Радослав Гавраилов и Йоана Тодорова.

В олимпийския клас „Лазер Радиал“ Максимилиан Роска (Румъния) също премина от втора на първа позиция и вече е с комфортен аванс от четири точки пред Стефани Музакова (ОМСК „Циклон” Поморие). Трети е Иво Филчев (ЯК „Кап. Георги Георгиев Порт Варна”).

Статуквото се запази единствено при мъжете, също в олимпийския „Лазер Стандарт“, където начело продължава да е Любен Тенекеджиев (ЯК „Порт Бургас”), следван от Валерий Кудрашов (Украйна) и Иван Жукалин (Украйна).

Двете неделни гонки във Варненския залив ще определят победителите в надпреварата. Церемонията по награждаване на призьорите и закриване на състезанието е в 18.00 ч. в зоната за отдих на Пристанище „Варна“.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Алек Младенов: Не ме интересуват мненията на хората

Кадри БТВ От както стана ясно решението на Алек Младенов да не избере нито една от двете дами го разкостиха откъде ли не. От социалните мрежи го заливат коментари, както и гости, поканени в телевизията да му искат обяснение. Какво направи бе брат? Изглеждаше, че направи всичко това заради майка …

Блиц Новини
Ергенът Алек Младенов: Съвестта ми е чиста

Кадри БТВ Голяма изненада поднесе Алек Младенов с решението си да не избере нито една от двете претендентки за сърцето му. Зрителите са шокирани, но най-вече дамите, които най-малко са очаквали този развой на събитията. Алек се сбогува с двете дами с емоционално видео, в което поотделно благодари и на …

Hell's kitchen
Камелия щастлива, Чоткин спечели Хелс китчън

Кадри Нова ТВ Лъчезар Чоткин е името на големият победител в сезон 6 на „Хелс Китчън“. Той успя да се пребори със Станислав Димитров и спечели голямата награда от 100 000 лева. Шеф Виктор Ангелов се обърна към двамата в присъствието на неговите су-шефове, родителите и близките на финалистите и …

error: Content is protected !!