fbpx

Да си купиш обреден дом за 3808 лева – ето къде

Снимка „Марица“

Сграда в гробищния парк на село Труд ще бъде обявен за продан чрез търг. Тя е изоставена от годините на соца и се нуждае от основен ремонт. Постройката е с площ 68 кв. м, представлява едно помещение и според лицензиран оценител пазарната оценка е 3808 лева, пише „Марица“.

Миналия месец Общинският съвет на Община „Марица“ взе решение за пускане на процедура за продажбата , като задължи бъдещия купувач да използва сградата единствено за извършване на ритуални дейности и церемонии в полза на жителите на село Труд, както и да поддържа гробищния парк, става ясно от решението.

Инвестиционен интерес към изоставената сграда предявява траурна агенция. Тя заявила, че е готова да ремонтира покрива, да постави дограма и да облагороди района около нея, ако я купи. Също така ще постави хладилна камера, обясни кметът на Труд Красимир Минков. Той добави, че в момента покойниците от селото стоят в камери в Пловдив и се транспортират за погребалната церемония, което излиза доста скъпо на близките им.

Според Минков общината няма средства за ремонт и поддръжка на сградата в гробищния парк. Тя се нуждае от основен ремонт. Според Минков продажбата , от една страна, ще помогне сградата да се ремонтира и поддържа, а от друга – ще се осигури присъствие в гробищния парк и така ще се следи кой влиза и какво прави там. Предстои обявяването на търга.

Общината подготвя за продан и овощна градина на Карловско шосе, близо до гарата в Труд. Върху имота дръвчета няма, но площта му е над 4 дка, обясни Минков. Обявената цена е 43 хил. лв., като администрацията ще се опита да вземе много повече, тъй като е обещала средствата от продажбата да останат в село Труд. „С тях ще довършим спортната зала в двора на училището“, обясни кметът Минков.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

USA news
Horoscope for Friday, April 19: Do not access the Internet through the phone zodiac sign

Pixabay Libra should not go online on April 19. Here is the horoscope of the Lama: Aries Today you can not only have a pleasant time, but also achieve significant changes in your personal life, which will be of a positive sign. Indeed, this will require patience and caution, but …

Блиц Новини
Скандално твърдение в „Ергенът” накара българките да намразят Алек

кадри bTV Има и ли няма „проникване”? Този въпрос тормози феновете на „Ергенът” още от сряда вечер, когато Валерия подлуди имението с твърдението, че любовната игра между нея и Алек от игра си е станала същински акт. На кадрите в анонса на следващия епизод на любовното риалити се виждат разгорещени …

Блиц Новини
Козунаци от 2 до 100 лв на пазара

Кадри България он ер. Остава по-малко от месец до светлия празник Великден и темите за козунаци и яйца се завъртяха.  Увеличават се и проверките за качеството и цената на козунаците, казват от Сдружението за достъпна и качествена храна. Ако козунакът от магазинната мрежа е без етикет, е притеснително, тъй като …

error: Content is protected !!