fbpx

Да нямаш, но да даряваш Момче от дом за сираци изпраща помощи за възрастни хора

nova.bg

Десетокласникът Кирил Балдев от Центъра за настаняване в село Звъничево помага на хора в цяла България

Да нямаш нищо, но да даряваш. Сирак се превърна в благодетел на бедни и самотни хора. Десетокласникът Кирил Балдев от Центъра за настаняване в село Звъничево изпраща дарения на възрастни хора в цяла България. Кирил отделя от собствените си скромни средства, за да ги дари с хранителни продукти в навечерието на коледните празници.

Запознайте се с Кирил. Той е на 17. Съдбата му е отредила да израсне без родители, но това вместо да го обезкуражи го тласка към най-благородното – да иска дарява. От няколко дни Кирил сам обикаля селата из България и дарява хранителни продукти на възрастни хора.

„Правя го, защото аз като малък също съм нямал каквото съм поискал. Нямал съм пари за училище. Дори е имало вечери, когато съм нямал дори какво да ям. Ял съм хляб със сол. И ги разбирам тези хора да нямаш, да няма кой да те посети”, споделя Кирил.

В навечерието на коледните празници е решил да стопли сърцата на над 200 нуждаещи се самотни хора. Една от тях е и 77-годишната баба Бойка от пазарджишкото село Бошуля. За възрастната жена, която живее с пенсия от 240 лева, и малкото хранителни продукти за нея са голяма помощ.

„Ще си направя питка. Ще си направя ориз с пиле. Имам едно мисирче ще си го изпека. И съм много доволна, че това което ми дават, ми го дават от сърце”, каза Бойка Мчекова.

17-годишният Кирил живее в Център за настаняване от семеен тип в село Звъничево и е ученик в пазарджишката математическа гимназия. Въпреки, че едва свързва двата края, той е решил да даде малкото пари, които има, за да зарадва другите. И тъй като сам не се справя, заради многото нуждаещи се, помагат му приятелите.

„Всичко струва около 300 лева. Една приятелка ми помогна с цялата сума. Заедно с нея отидохме да напазаруваме в Пазарджик. Разчитам на най-близките ми приятели. На месец мога да отделя 10-15 лева. Като с тези пари, които аз отделям, мога да помогна на около 10 души, защото аз съм на мнение, че и една леща да купиш на един пенсионер, те ще се зарадват”, казва Кирил.

След пет месеца Кирил ще трябва да напусне социалния център, в който живее, тъй като навършва пълнолетие и ще се наложи да се грижи сам за себе си. Мечтата му е да учи политология в Софийския университет. И въпреки, че ще му е трудно да се издържа, казва че отново ще помага. За Кирил това не е първата акция на благотворителност. Наскоро той дари 500 тома литература на различни библиотеки у нас.

Когато си нямал си съпричастен на беднотията ,а тя е голяма в България – 1млн и 350хил българи са под прага на бедността ,но на кой му пука ,те нали са добре, но няма да е още за дълго ! Да е живо и здраво момчето и дано да има светло бъдеще !

Покланям се ниско на това момче!

Възхищавам се на това момче, то помага има хора със възможности и добри позиции, да помогнат на момчето да запише и да може да се изучи.

Нека депутатите да вземат пример от момчето, защото те имат,какво да раздават.
P.S. и то в изобилие.

Поклон пред такива хора,но…..за съжаление са рядкост.До си отворят очите милионерите и да се засрамят.Бъди живо и здраво момче,нека бог да е с теб и да ти помогне да постигнеш мечтите си.

Всичко е красиво, жалко че надиплените с мангизи личности не познават тези чувства …

Българин с голяма душа! Ако той е на мястото на хрантутниците може би и ние ще живеем по-добре! Младеж и аз съм бедна,но мога да ти предложа малка финансова подкрепа,бих инвестирала в теб,защото съм сигурна , че ти си бъдещето…Ще се опитам да те открия… Бъди винаги себе си!

Бог да те благослови и пази моето момче.Знай че това което правиш Бог благославя и връща многократно.Желая ти от сърце и душа да сбъднеш мечтите си

Как мога да се свържа с това чудесно момче ?

Браво на това момче.Това е благородно дело идващо от съце и душа.Желая му много здраве и да следвамечтите си и никога да не се отказва.Респект!

Лично аз си поплаках…Голямо и благородно сърце…Дава и малкото което има…Нека Бог бъде винаги с него, и го дари със здраве и светло бъдеще….Браво!!

12 коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Снаха спря играта на свекърва си в „Стани богат“

Кадри: бТВ Ваня Балтакова, която дълги години е работила в библиотеката на Софийски университет, а сега е пенсионер, се представи на високо ниво в „Стани богат“ и спечели 5000 лева. За 1000 лева тя бе попитана: „С проектирането на какви обекти се занимава основно ландшафтната архитектура“?“ – Паркове и градини, …

Блиц Новини
Киара след изгонването: Губила съм си времето в „Ергенът”

кадри bTV Поредната отпаднала от „Ергенът” хубавица заяви, че след като е изгледала предаването, си е дала сметка, че си е изгубила времето да преследва Алек. Киара Маджарова осъзнала това след като чула коментар от главния герой в шоуто, че не е негов тип човек, въпреки че го привлича по …

Hell's kitchen
Кой ще смени шеф Ангелов в „Хелс китчън”? Всички тръпнат в очакване

кадри Нова телевизия Кой ще води Кухнята на Ада, след като шеф Виктор Ангелов хвърли куртката? Въпросът вълнува всички фенове на шоуто, които видяха драматичния изход на водещия в сряда вечер. Шеф Ангелов се отказа да се занимава повече с кандидатите за наградата от 100 000 лева, след като те …

error: Content is protected !!