fbpx

Да живееш в Ню Йорк със заплата от 100 000 долара

profit.bg

Снимка: pixabay

Голяма част от позициите в Ню Йорк са добре платени. Много хора дори се местят в „Голямата ябълка“, за да забогатеят, тъй като 30% от хората си докарват по над 100 000 долара годишно.

Средната заплата днес в Ню Йорк се равнява на 69 211 долара, но при положение, че получавате по 100 хил. долара или повече, може да си помислите, че се справяте доста добре.

Истината обаче е някъде по средата, най-малкото поради факта, че от тези 100 хиляди, в джоба ви или по-точно по сметката ви остават около 65 000 долара, след като заплатите данъците си.

Освен това Ню Йорк е един от най-скъпите щати в САЩ, като цената на живот е с 129% по-висока от средната за страната. Данни на Numbeo пък сочат, че Ню Йорк се намира на 12-а позиция сред най-скъпите градове в света.

Ето и няколко факта за това колко е скъпо в Ню Йорк:

Галон мляко или 3.78 л в Ню Йорк може да се закупи за 4.53 долара, спрямо 3.50 долара средна стойност в САЩ.

Месечната ви карта за фитнес ще ви струва поне 100 долара.

Вечеря за двама ще ви струва поне 57 долара.

Стандарна мъжка подстрижка пък е с цена от 26 долара.

Цените на жилищата в Ню Йорк са с 369% по-скъпи от средните за страната. Средната стойност на имотите в крайните квартали е около 403 хил. долара.

Или иначе казано – със заплата от 105 хил. долара на година, ще можете да си позволите да обслужвате заема си, както и да заплатите застраховката и данъците на имота. Но не бива да забравяме, че това е при положение, че имаме на разположение около 20% от сумата от 403 хил. долара, която се равнява на малко над 80 хил. долара.

Над 100 хил. долара годишно получават бизнес анализатори и софтуерни разработчици, а също и асистентите на изпълнителните директори на големи компании.

Ако искате да живеете в централните 5 района на града, ще трябва да платите до 680 хил. долара.

Наемите също не са евтини. Дори и да отделяте около 30% от дохода си, това означава, че ще имате на разположение около 2500 долара на месец.

Данни на Investopedia сочат, че средната стойност на жилищата под наем е около 3667 долара. В Манхатън например, срещу 2550 долара може да наемете само студио.

Едностаен апартамент ще ви струва около 3100 долара на месец. Именно заради високи наеми, около 40% от наемателите днес имат съквартиранти.

По-евтино е в районите на Бруклин, Куинс и Бронкс, където може да наемете студио за около 1400-2000 долара.

Дори и да можете да си позволите да живеете в Ню Йорк, следва да имате предвид, че средната възраст на жилищните сгради там е 90 г.!

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Мистерия с изгонването на Васка от „Ергенът“, ето какво скриха продуцентите

кадри bTV, YouTube/Надкаст Огромната част от аудиторията на “Ергенът” са жени. Малкото мъже, които гледат риалитито, пък най-вероятно ще спрат, след като вече я няма Васка. Тя беше еднолична шампионка по мъжки интерес в този сезон и този факт се отбелязва от всички коментатори. Защо обаче Васка си замина? Официалната …

USA news
Horoscope for Friday, March 29: Your phone should not pick up a sign

Pixabay On March 29, Taurus better not pick up their phone. Here is the horoscope from the Lama: Aries During this day you will find a brother in reason. Or a sister. In other words, you will meet a member of the opposite sex who will think and feel the …

USA news
On March 29, Friday, name day celebrates a heroic name

On March 29, Friday, name day celebrates a heroic name On March 29, name day is celebrated by everyone who bears the name Marco. Marko is the ancient Hebrew for wrestler. According to the Latin reading, however, the name is translated as masculine. In the reign of Emperor Constantine the …

error: Content is protected !!